Rien de Roon

Rien de Roon

Voormalig schaatser, docent, trainer en ondernemer

De kracht van deze spreker
  • Humor
  • Ondernemend
  • Doelgericht
Talen:
  • Nederlands

Hoogtepunten

  • Nederlands Kampioen marathon schaatsen 1979
  • Elfstedentocht gereden 1985, 1986 en 1997
  • Nederlands Kampioen in-line skaten 1984

Over Rien de Roon

Rien de Roon is een voormalig schaatser met een enorme levenservaring. Hij begon als langebaanschaatser en reed vier maal het NK Langebaanschaatsen. Omdat hij geen sprintbenen had schakelde hij over naar het marathonschaatsen en behaalde de Nederlandse titel, won landelijke marathons en reed drie maal de Tocht der Tochten: de Elfstedentocht. Als wielrenner fietste hij een miljoen kilometer en won twee maal de 300km van Oss. In Hattem werd hij Nederlands kampioen op skeelers. Tussendoor runde hij als zelfstandig ondernemer een schoenhandel en ontwikkelde de Rideroschaats.

Winnaars doen dingen gebeuren, verliezers wachten af

Waarom Rien de Roon inhuren als spreker ?

Rien de Roon is inzetbaar als spreker voor het bedrijfsleven en voor mensen die geïnteresseerd zijn in sport. In zijn presentaties vertelt hij met humor over zijn ervaringen in de sport en hoe deze inzetbaar zijn in het vervolg van je carrière.

Impressie van deze spreker

Biografie

Rien de Roon is een voormalig schaatser met een enorme levenservaring. Hij begon als langebaanschaatser en reed vier maal het NK Langebaanschaatsen. Omdat hij geen sprintbenen had schakelde hij over naar het marathonschaatsen en behaalde de Nederlandse titel. Won landelijke marathons en reed drie keer de Tocht der Tochten: de Elfstedentocht. Als wielrenner fietste hij een miljoen kilometer en won twee maal de 300km van Oss. In Hattem werd hij Nederlands kampioen op skeelers. Tussendoor runde hij als zelfstandig ondernemer een schoenhandel en ontwikkelde de Rideroschaats. Bij Rien moet je niet zeuren dat je geen tijd hebt om te trainen. Zijn dagindeling op de zaak zag er als volgt uit: klanten helpen, tussendoor drie keer 300 schaatssprongen in de kelder, tussen de middag hardlopend naar schoonmoeder om te eten en om zes uur in de auto springen om nog op de ijsbaan te gaan trainen.

'Ondernemen is topsport!' roepen voormalig topsporters in presentaties. Rien deed het allebei en sloeg zich door recessies heen. Hij leerde uit de sport dat je als ondernemer ook moet kunnen doorzetten en samenwerken. In de Elfstedentocht heb je elkaar nodig om tegen de wind in van Stavoren naar Dokkum te schaatsen. Ondernemen is geen sprintje, maar een marathon.

Boek Rien de Roon nu als spreker

Heb jij interesse om Rien de Roon te boeken als spreker? SportsSpeakers is al meer dan 15 jaar hét sprekersbureau van Nederland uit de sport en geeft vrijblijvend advies op maat.

Wil je op de hoogte blijven rondom alle nieuwtjes van onze sprekers? Volg ons Instagram kanaal!