Rick Lahaye

Rick Lahaye

Oprichter ChessAnalytics, schaker, schaakcoach

De kracht van deze spreker
  • Intrigerend
  • Ondernemen
  • Diepte
Talen:
  • Nederlands
  • Engels

Over Rick Lahaye

Rick Lahaye is een voorloper als het gaat om het toepassen van Kunstmatige Intelligentie in de sport. Met zijn bedrijf ChessAnalytics gebruikt hij XAI (Explainable Artificial Intelligence) om persoonlijke leerprogramma’s aan te bieden in schaken. Verder heeft hij veel kennis over hoe je het maximale uit jezelf kan halen. Hij is de auteur van het boek Grenzen Verleggen, een boek over wat negentien gouden Olympische Medaillewinnaars en wereldkampioenen doen om het maximale uit zichzelf te halen.

Het is niet voldoende om goed te zijn. Je zal ook goed moeten spelen.

Waarom Rick Lahaye inhuren als spreker ?

Rick Lahaye vertelt op intrigerende wijze hoe je Kunstmatige Intelligentie kan inzetten om mensen en organisaties klaar te stomen in deze complexe en dynamische wereld. Door zijn achtergrond is hij in staat om vanuit het perspectief van sporter, coach, wetenschapper en ondernemer het onderwerp Kunstmatige Intelligentie en het verleggen van grenzen te belichten.

Impressie van deze spreker

Biografie

Rick Lahaye is een succesvolle Nederlandse schaker en coach. Op 6-jarige leeftijd stond hij in het KNVB boekje met een foto en de volgende tekst: 'wordt dit de nieuwe Marco van Basten?' Een wereldvoetballer is hij nooit geworden, maar de denksport schaken heeft hij wel meester gemaakt (huidig top 50 NL). Als coach is hij als tiener begonnen en heeft hij ondertussen de nodige talenten begeleid tijdens internationale toernooien. Hij leidt nu onder meer nieuwe coaches op via de Koninklijke Nederlandse Schaakbond. Gedurende zijn studie psychologie aan de Radboud Universiteit, besloot hij ondernemer te worden. Met zijn bedrijf ChessAnalytics biedt hij persoonlijke leerprogramma's in schaken aan.

Hoogtepunten

  • Nederlands kampioen Rapid 1996, 1997, 1999, 2001
  • Gedeeld Nederlands kampioen tot en met 20 jaar 2003
  • Auteur van het boek Grenzen Verleggen 2016

Boek Rick Lahaye nu als spreker

Heb jij interesse om Rick Lahaye te boeken als spreker? SportsSpeakers is al meer dan 15 jaar hét sprekersbureau van Nederland uit de sport en geeft vrijblijvend advies op maat.