Rick Creemers

Rick Creemers

Wereldfietser, avonturier en ondernemer

De kracht van deze spreker
  • Motiveren
  • Humor
  • Inspireren
Talen:
  • Nederlands
  • Engels

Hoogtepunten

  • Eerste Nederlandse solofietser rond de wereld 2017
  • Eerste solofietser op zeven continenten ter wereld 2017
  • Genomineerde 'Must watch under 25' 2016

Over Rick Creemers

Rick Creemers is ongetwijfeld de meest gedreven langeafstandsfietser van Nederland. Rick heeft solo meer dan 55.000 km over zeven continenten gefietst en hij is pas 24 jaar! Desondanks is hij zeer professioneel en naast fietser ook werktuigbouwkundige, leraar en vlogger voor National Geographic Junior. Het ondernemerschap gecombineerd met zijn altijd volle batterij en zijn razende enthousiasme beloven een inspirerende toekomst!

Avontuur en leven is buiten de paden treden en durven dromen te realiseren.

Waarom Rick Creemers inhuren als spreker ?

Rick heeft passie, doorzettingsvermogen en een oneindige batterij. In zijn presentaties neemt hij je mee op zijn reis rond de wereld en op alle avonturen die hij beleefde. Door zijn ervaring als eventorganisator en docent zijn zijn optredens van hoge professionele kwaliteit. Ze zijn zowel geschikt voor het bedrijfsleven als voor het onderwijs, maar eigenlijk voor iedere tak van sport! Zijn optredens staan garant voor verbazing, euforie, pure inspiratie, energie en levenslessen. Zijn relatief jonge leeftijd en ervaring in het onderwijs maken hem tevens uitermate geschikt voor het jongere publiek!

Impressie van deze spreker

Biografie

Rick Creemers is een echte alleskunner. Van jongs af aan is Rick de wereld aan het ontdekken geweest. Op zeventien- jarige leeftijd ging hij al zelfstandig door het leven en tijdens zijn studietijd (2010-2015) bij Hogeschool Utrecht rondde hij in één jaar de tweejarige docentenopleiding af; daarnaast maakte hij ook zijn opleiding werktuigbouwkunde af. Dit deed hij met een zelfstandig project voor Antarctica onder leiding van duurzaamheidsondernemer en poolreiziger Marc Cornelissen. Met dit project verdiende Rick vier officiële Ster-erkenningen in het Honoursprogramma van de HU.

Zijn ondernemersgeest leidde tegelijkertijd tot de start van een eigen bedrijf voor het organiseren van evenementen, waarna Rick toch uiteindelijk besloot een zestien jaar lang gekoesterd droom te volgen. Rick wist tussen 2015 en 2017 met 55.000 km meer dan 60 landen te doorkruizen op maar liefst 7 verschillende continenten. Een soort Wilco van Rooijen met zijn SevenSummits, maar dan op de fiets! Tijdens deze reis werkte Rick voor National Geographic Junior, werd hij op de voet gevolgd door het Algemeen Dagblad en Radio 538 en bezocht hij tientallen scholen en organisaties. Lastige, griezelige en extreme situaties konden hem er niet van weerhouden om de eerste Nederlander te worden die rond de aarde heeft gefietst!

Voor de toekomst heeft Rick alweer veel plannen op stapel staan. Met zijn wereldwijde netwerk en zijn samenwerking met beroepsavonturier en bergbeklimmer Wilco van Rooijen beloven dat gegarandeerd weer avonturen te worden buiten de begaande paden, waarbij hij weer opnieuw grenzen zal opzoeken om dromen te realiseren!

Boek Rick Creemers nu als spreker