Richard de Groot

Richard de Groot

Chauffeur Firemen Dakarteam

De kracht van deze spreker
  • Avontuurlijk
  • Doorzetter
  • Ambitieus
Talen:
  • Nederlands
  • Engels

Hoogtepunten

  • Finish Dakar zonder service team 2017
  • Deelname Dakar met extra donatie, personeel en truck 2018
  • Finish Dakar met Firemen DakarTeam 2019

Over Richard de Groot

Richard de Groot is de verpersoonlijking van de Dakar Rally; klaar voor het avontuur maar nooit te beroerd om te helpen. De rally en de race staan voorop, maar zullen nooit ‘maatschappelijk verantwoordelijkheid’ of ‘well being’ vervangen. Winnen is belangrijk maar samen overwinnen is pas échte winst.

Winnen is belangrijk maar samen overwinnen is pas échte winst

Waarom Richard de Groot inhuren als spreker ?

Teamcaptain Richard de Groot geeft een bijzondere presentatie over de ins en outs van de Dakar Rally. Geen saaie Powerpoint presentatie met getallen en tabellen, maar een presentatie aan de hand van beelden, avonturen en persoonlijke- en teamontwikkelingen. Dit doet hij het liefste op een manier dat hij zijn truck kan meenemen.

Impressie van deze spreker

Biografie

Richard de Groot is team captain en chauffeur van het Firemen Dakarteam en woonachtig in Noordwijkerhout. Hij heeft veertien jaar deel uitgemaakt van de vrijwillige brandweer in Hillegom en in die periode is Richard begonnen met motorrijden om uiteindelijk door te groeien naar het rijden van de Dakar Rally. In 2019 nam hij alweer voor de elfde (!) keer deel aan de Dakar Rally, waarvan acht keer met de motor (zeven keer gefinisht). Richard is hiermee binnen de Dakar organisatie doorgedrongen tot een selecte groep Legends. In 2016 is Richard voor het eerst met een vrachtwagen meegereden als onderdeel van het Riwald Dakar Team. “We verzorgden de snelle assistentie voor de truck van Gert Huzink en zijn tevens gefinisht”. Later dat jaar heeft Richard een eigen truck gekocht en in 2017 heeft hij samen met zijn oud-brandweercollega’s Jan Hulsebosch en Gerard Beelen de Dakar Rally gereden als het “Firemen DakarTeam”. “Mijn doelstelling is om de truck ieder jaar op een hogere positie aan de finish te krijgen en de lokale ‘bombero’s’ te helpen met hun taken.”

Boek Richard de Groot nu als spreker

Heb jij interesse om Richard de Groot te boeken als spreker? SportsSpeakers is al meer dan 15 jaar hét sprekersbureau van Nederland uit de sport en geeft vrijblijvend advies op maat.