Ria Visser

Ria Visser

Voormalig schaatsster, sportjournaliste en schrijfster

De kracht van deze spreker
  • Vitaliteit
  • Motivatie
  • Doelgericht
Talen:
  • Nederlands
  • Engels

Over Ria Visser

Ria Visser werd in totaal vijf keer Nederlands kampioene Allround bij het schaatsen. Ze is hiermee (na Stien Kaiser) de meest succesvolle Nederlandse schaatsster aller tijden bij de NK’s Allround. Verder won zij op de Olympische Winterspelen van 1980 een zilveren medaille. Na haar actieve carrière ging zij aan de slag als analist bij de NOS en schreef zij een eigen boek. Nu helpt ze bedrijven en mensen om in balans te komen met haar Formule F, waar bewustwording en vitaliteit centraal staan.

Als je je goed voelt, presteer je beter!

Waarom Ria Visser inhuren als spreker ?

Ria Visser is inzetbaar als spreker, trainer, inspirator en energizer. Haar Formule F programma belicht de weg naar optimaal presteren van diverse kanten. Focus, Flow en Feelgood, maar ook Fit, Flexibel en Finishgericht zijn daarbij de  sleutelwoorden. Tijdens een inspirerende presentatie, workshop of training, waarbij bewustwording centraal staat, ervaar je hoe ook jij het beste uit jezelf kunt halen. Op haar eigen sympathieke wijze heeft ze zo de afgelopen jaren talloze groepen ondernemers, managers, coaches en sporters een flinke energyboost gegeven. Daarnaast is Ria een uitstekende dagvoorzitter voor jullie event.

Biografie

Ria Visser begon op haar negende met schaatsen en werd een record aantal keren Nederlands allround schaatskampioen. Haar internationale doorbraak was tijdens het WK Allround toen ze in 1979 een bronzen medaille behaalde op de 3000 meter. Ze stond op het podium tijdens Europese- en Wereldkampioenschappen. In 1980 won ze olympisch zilver. Het olympisch goud ging helaas net aan haar neus voorbij. Nadat ze een punt achter haar schaatscarrière zette, gaf ze jarenlang schaatslessen op recreatief niveau. Ze schreef een kinderboek over schaatsen, was vijftien jaar schaatscommentator op tv. Vanaf 2005 tot en met de Olympische Spelen 2010 analyseerde ze voor NOS Studio Sport de schaatswedstrijden. Naast het schaatsen werkte Ria als journalist, schreef ze een fitnessboek en verdiepte zij zich in NLP, Silva Alftraining, Mindulfness, yoga en meditatie. Ook van het moederschap is ze veel wijzer geworden. Door de reflectie op haar eigen schaatscarrière leerde ze haar het meest.

Impressie van deze spreker

Hoogtepunten

  • Vijfmaal Nederlands kampioen Allround 1980-1986
  • Zilveren op de 1500 meter op de Olympische Winterspelen 1980
  • Analist NOS Studio Sport 2005 - 2010

Boek Ria Visser nu als spreker