Renske Endel

Renske Endel

Voormalig turnster

De kracht van deze spreker
  • Leiderschap
  • Motivatie
  • Teamplayer
Talen:
  • Nederlands

Hoogtepunten

  • Zilver op het wereldkampioenschap 2001
  • Zilver op het Europees kampioenschap 2002

Over Renske Endel

Renske Endel is voormalig vice-wereldkampioene turnen. In 2001 werd ze tweede op het WK, onderdeel brug. De eerste Nederlandse medaille op een WK sinds 1903 in het turnen.

Waarom Renske Endel inhuren als spreker ?

Renske Endel geeft spectaculaire acrobatische acts en demonstraties. Vanuit haar werk bij het Corpus Acrobatis heeft ze haar eigen lucht en grond oefeningen uitgewerkt die u doen verbazen.

Impressie van deze spreker

Biografie

Al op jonge leeftijd begon Renske Endel met turnen. Haar specialiteit in het turnen was het onderdeel de brug. Op dit onderdeel behaalde zij tijdens het WK in 2001 een zilveren medaille. Samen met Verona van de Leur behoorde Renske Endel tot de toppers van het Nederlandse turnen. Samen voerden zij een groepje talentvolle turnsters aan. In 2002 behaalden ze met het Nederlandse team een tweede plaats op het EK. De prestaties waren veelbelovend om te schitteren op de Olympische Spelen van 2004. Maar een reeks blessures deed haar Olympische droom voorgoed uiteenspatten. Na het missen van de Spelen van 2004 zette Renske Endel definitief een punt achter haar topsport carrière. Na haar turn loopbaan is Renske zich gaan richten op het geven van turndemonstraties. Binnen een jaar heeft Renske zich een aantal verschillende disciplines aangeleerd. In haar acts combineert Renske acrobatiek met dans en theater.

Boek Renske Endel nu als spreker