René van der Gijp

René van der Gijp

Voormalig voetballer en analist bij o.a Veronica Inside

De kracht van deze spreker
  • Humor
  • Media
  • Energiek
Talen:
  • Nederlands

Hoogtepunten

  • Vast panelllid van het populaire voetbalprogramma Voetbal International heden
  • Vijftien interlands voor het Nederlands Elftal 1982-1987
  • Tweemaal landskampioen met PSV 1985-1986 en 1986-1987

Over René van der Gijp

Alles relativeren, dat doet René van der Gijp het liefst. Een bijzondere eigenschap voor een voormalig voetballer. René van der Gijp is altijd en overal zichzelf. Zijn presentaties zijn een mix van verhalen uit de oude doos, ervaringen uit het recente verleden en een kijk op het hedendaagse voetbal.

Waarom René van der Gijp inhuren als spreker ?

René van der Gijp boeit tijdens interviews altijd met een lach! Met mooie anekdotes en een eigen kijk op de voetballerij zorgt René voor een goede sfeer. Interactie is zeker aanwezig, waardoor het publiek betrokken wordt bij zijn verhaal.

Impressie van deze spreker

Biografie

René van der Gijp werd in 1976 gescout door Sparta. In 1978 debuteerde hij in de hoofdmacht van diezelfde club. René groeide uit tot een van de beste rechtsbuitens van dat moment. Na drie seizoenen Sparta en SC Lokeren (België) keerde hij in het seizoen 1984/1985 weer terug in Nederland. Hij speelde in die periode bij PSV, waar hij zich ook in het Nederlands elftal wist te spelen. Hiermee was hij de derde 'Van der Gijp' die voor het Nederlands elftal heeft mogen uitkomen. Zowel zijn oom als zijn vader droegen het oranje tricot. Vaak wordt René van der Gijp gewezen op het feit dat hij niet alles uit zijn carrière heeft weten te halen. Kenners menen dat hij met zijn talent meer interlands had kunnen spelen en misschien wel bij een Europese topclub aan de slag had kunnen gaan. Bij Van der Gijp stond het voetbal echter niet altijd op de eerste plaats. René van der Gijp is een entertainer pur sang, dit laat hij wekelijks zien aan tafel bij Veronica Inside. In zijn voetbalcarrière was hij dat en in zijn tweede leven als spreker en analist is hij dat nog steeds. René wilt de mensen vermaken. Hij doet dat door luchtige presentaties vol met anekdotes uit zijn kleurrijke carrière. Hij heeft met en tegen de grootste voetballers van de wereld gespeeld als Marco van Basten en Ruud Gullit. Zijn anekdotes lopen uiteen van verhalen uit het veld en uit de kleedkamer tot de verschillende nachtelijke feestjes die hij met de selectie van PSV en het Nederlands elftal heeft gehad. Een optreden van René van der Gijp staat garant voor een flinke dosis humor.

Boek René van der Gijp nu als spreker

Heb jij interesse om René van der Gijp te boeken als spreker? SportsSpeakers is al meer dan 15 jaar hét sprekersbureau van Nederland uit de sport en geeft vrijblijvend advies op maat.