Renate Verhoofstad

Renate Verhoofstad

Sport journalist

De kracht van deze spreker
  • Media
  • Communicatie
  • Temperamentvol
Talen:
  • Nederlands
  • Engels

Over Renate Verhoofstad

Renate is een groot kenner van Italië en sport. Ze is vaste columniste van AD Sportwereld en vaste tafeldame van Mart Smeets bij de Avondetappe op de NOS.

Soms is het om te lachen, soms om te huilen, dat is de schoonheid van sport

Waarom Renate Verhoofstad inhuren als spreker ?

Renate Verhoofstad is onder andere inzetbaar als dagvoorzitter, discussieleider, presentatrice en als columnist. Zowel in het Nederlands, Engels als Italiaans.

Biografie

Renate Verhoofstad volgde de Academie voor de Journalistiek in Tilburg en kwam daarna bij RTL Sport als verslaggeefster in dienst. Renate werkte vanaf 1997 als redacteur en eindredacteur voor programma's als VPRO's Sportpaleis de Jong, Holland Sport, Studio Spaan van de VARA en was daarnaast freelance schrijfster. Renate was woonachtig van 2003 tot en met begin 2011 in Italië waar ze onder andere werkzaam was als freelance correspondent voor Sport1, de NOS, Wieler Revue en Langs de Lijn. Renate is vaste columniste van AD Sportwereld, medewerkster van het literaire wielertijdschrijft De Muur, schrijft als freelancer voor de VIVA en was afgelopen zomer tafeldame van Mart Smeets bij de Avondetappe van de NOS. Renate vindt sport een opera d'arte: een voorstelling als het leven zelf waarin het draait over winst, verlies, trots, schoonheid, corruptie, vreugde en verdriet.

Impressie van deze spreker

Boek Renate Verhoofstad nu als spreker