Renate Groenewold

Renate Groenewold

Voormalig schaatsster en schaatscoach

De kracht van deze spreker
  • Doelgericht
  • Motivatie
  • Ondernemen
Talen:
  • Nederlands

Over Renate Groenewold

Renate Groenewold heeft mede dankzij haar inzet en doorzettingsvermogen veel in het schaatsen bereikt. De weg naar de top ging niet gemakkelijk, maar ze kwam er wel! In 2005 bekroonde ze haar carrière met een wereldtitel allround.

Do it with passion or not at all!

Waarom Renate Groenewold inhuren als spreker ?

Over haar ervaringen in de topsport geeft Renate Groenewold motiverende presentaties over omgaan met tegenslagen, doorzettingsvermogen en succesvol samenwerken. Daarnaast geeft ze enthousiast schaatsclinics en verzorgt ze openingen of interviews tijdens diverse bijeenkomsten.

Biografie

Renate Groenewold is in het Groninger landschap geboren: Musselkanaal. Op de rand van Groningen en Drente groeide Renate op. Later werd ze lid van schaatsvereninging de Hunen. Daar ging het zo goed, dat ze in het seizoen 1994-95 een uitnodiging kreeg voor Jong Oranje, het begin van een latere jarenlange strijd tegen de heersende Duitse suprematie. In het seizoen 2002-03 wordt Renate opgenomen in de commerciële ploeg van TVM. Na haar goede optreden op de Olympische Spelen van Salt Lake City, waar ze een zilveren plak wist te veroveren op de sterk bezette 3.000 meter, volgde ze haar coach Gerard Kemkers naar TVM. Onder zijn leiding heeft Renate Groenewold veel goede resultaten geboekt. Ze heeft bewezen er te staan op de momenten dat het van haar wordt verwacht. Zo werd ze Wereldkampioen allround in 2005, Wereldkampioen op de 3.000 meter in 2009 en is ze meervoudig Nationaal Kampioene. Een tweede Olympische medaille behaalde Renate Groenewold in 2006. Wederom zilver op wederom de 3.000 meter. Na haar actieve carrière, die ze in 2010 beëindigde, legde ze zich toe op het coachen. In 2010/2011 was ze assistent-coach bij de KNSB. In 2011 was ze een van de grondleggers en coach van het team Op=Op Voordeelshop. Deze schaatsploeg maakt in 2011 een doorstart onder de naam Team Corendon waar Renate tot 2014 coach was. Zij heeft de switch gemaakt naar het bedrijfsleven waar zij werkzaam is geweest als commercieel directeur. Op dit moment is zij manager marketingcommunicatie en HRM en is zij adviseur vitaliteitsbeleid voor het bedrijfsleven.

Impressie van deze spreker

Hoogtepunten

  • Winnaar Olympisch zilver 3 km 2002 en 2006
  • Wereldkampioen allround 2004
  • Wereldkampioen 3 km 2009

Boek Renate Groenewold nu als spreker