Reinder Nummerdor

Reinder Nummerdor

Voormalig volley- en beachvolleyballer

De kracht van deze spreker
  • Teamplayer
  • Motivatie
  • Doorzettingsvermogen
Talen:
  • Nederlands

Hoogtepunten

  • Europees Kampioen Volleybal 1998
  • Drie keer op rij Europees kampioen Beachvolleybal 2008, 2009 en 2010
  • Sportploeg van het jaar 2015

Over Reinder Nummerdor

De in IJsselmuiden geboren Reinder Nummerdor deed vijf keer mee aan de Olympische Spelen. Twee keer als volleyballer en drie keer als beachvolleyballer. In beide sporten haalde hij vele prijzen en successen.

Om je te blijven ontwikkelen zul je open moeten staan voor nieuwe ideeën

Waarom Reinder Nummerdor inhuren als spreker ?

Reinder is inzetbaar voor het geven van volleybal- en beachvolleybalclinics. Daarnaast is hij inzetbaar voor presentaties op basis van interview waarbij hij thema's kan aanhalen als vitaliteit, samenwerken en leiderschap.

Impressie van deze spreker

Biografie

Reinder begon met volleyballen bij E.V.V. in Elburg in 1990 waarna hij uiteindelijk als professioneel volleyballer aan de slag gaat bij achtereenvolgens Kuipers Zwolle, Piet Zoomers/Dynamo en aansluitend bij verschillende clubs in Italië. In 1995 maakt hij zijn debuut in het Nederlands volleybalteam waarna hij uiteindelijk 349 interlands speelt. Hij wint in 1997 het Europees Kampioenschap en neemt met de volleybalploeg deel aan de Olympische Spelen in 2000 en 2004. Van 2000 - 2004 was hij aanvoerder van de nationale ploeg. Daarna maakt Reinder de overstap naar het beachvolleybal waar hij met Richard Schuil (voormalig volleybalinternational) een duo vormt. Reinder en Richard zijn zeer succesvol en doen mee aan de Olympische spelen van 2008 en 2012 waar zij een vierde plaats behalen. In totaal hebben zij samen negen Worldtourtoernooien gewonnen waarvan twee grandslams. In januari 2014 besluit Richard Schuil te stoppen en gaat Reinder door met Christiaan Varenhorst. In 2014 winnen zij een grandslam in Sao Paolo. Tijdens het WK Beachvolleybal in Nederland behalen zij de finale die helaas verloren gaat. Tijdens het EK Beachvolleybal 2015 behalen zij een bronzen medaille. Tijdens de Olympische Spelen in Rio de Janeiro worden Reinder Nummerdor en zijn maatje Christiaan Varenhorst door de Nederlanders Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen uitgeschakeld.

Boek Reinder Nummerdor nu als spreker

Heb jij interesse om Reinder Nummerdor te boeken als spreker? SportsSpeakers is al meer dan 15 jaar hét sprekersbureau van Nederland uit de sport en geeft vrijblijvend advies op maat.