Raymond van Barneveld

Raymond van Barneveld

Professioneel darter

De kracht van deze spreker
  • Doelgericht
  • Motivatie
  • Interactief
Talen:
  • Nederlands
  • Engels

Hoogtepunten

  • Viervoudig wereldkampioen BDO 1998, 1999, 2003 en 2005
  • Wereldkampioen PDC 2007
  • WInnaar Premier League of Darts 2014

Over Raymond van Barneveld

Raymond van Barneveld zette in 1998 het darten in Nederland op de kaart. Op magistrale wijze won Barney het officieuze wereldkampioenschap. Vele jaren en titels later staat hij nog steeds aan de top.

Waarom Raymond van Barneveld inhuren als spreker ?

In een clinic is Raymond van Barneveld in staat haarfijn uit te leggen waar je op moet letten bij het gooien van de darts. Samenwerken en teamspirit zijn beide onderwerpen die tijdens team- en koppelwedstrijden naar voren komen in de dartsport. Tevens is Raymond inzetbaar voor presentatie. Uit eigen ervaring vertelt hij hoe hij is omgegaan met tegenslagen, hoe je goede doelen stelt en daarmee telkens je grenzen verlegt.

Impressie van deze spreker

Biografie

Vanaf het begin van zijn dart carrière blijkt Raymond van Barneveld over een uitzonderlijk talent te beschikken. Wanneer Raymond in 1998 voor het eerst het officieuze WK darts in Lakeside (Engeland) wint is de Hagenees in één klap een bekende Nederlander. Eind jaren negentig trad Raymond toe tot de wereldtop en kon hij zijn baan als postbode opzeggen om zich volledig te richten op het darten. Dit bracht hem nog meer succes. Onder de darters wordt hij geroemd om zijn professionele instelling ten aanzien van zijn sport. In het jaar 2006 nam van Barneveld de beslissing over te stappen van de BDO naar de PDC (de twee grote concurrerende dartbonden). In 2007 volgt voor Raymond het absolute hoogtepunt wanneer hij zijn grote rivaal Phil Taylor weet te verslaan in een zinderende finale tijdens het PDC wereldkampioenschap. Op dit moment speelt Raymond nog steeds in de PDC en behoort hij tot de wereldtop.

Neem contact met ons op voor meer informatie.

Boek Raymond van Barneveld nu als spreker