Ranomi Kromowidjojo

Ranomi Kromowidjojo

Drievoudig Olympisch kampioene zwemmen

De kracht van deze spreker
  • Energiek
  • Doelgericht
  • Motivatie
Talen:
  • Nederlands

Hoogtepunten

  • Drievoudig winnaar Olympisch Goud in Beijing en Londen 2008 en 2012
  • Meervoudig Wereldkampioen korte- en langebaan 2008 t/m 2011, 2013, 2014,2016 en 2018
  • Eerste zwemster onder de 23 seconde op de 50 meter vrije slag korte baan 2017

Over Ranomi Kromowidjojo

Ranomi Kromowidjojo is een fenomeen in het water. Zij won zowel individueel als met de estafette al vele wereldtitels en Olympisch goud. Voor Ranomi telt alleen de eerste plaats, de rest is bijzaak. Ranomi vertelt enthousiast over grenzen verleggen en ambitie.

Everything is a risk, not doing anything is a risk! It’s up to you!

Waarom Ranomi Kromowidjojo inhuren als spreker ?

Op haar kenmerkende enthousiaste wijze vertelt Ranomi Kromowidjojo over thema's als grenzen verleggen, presteren onder druk, omgaan met tegenslagen en ambitie. Daarnaast geeft ze zwemclinics, een droom voor elke zwemliefhebber.

Impressie van deze spreker

Biografie

Al enkele jaren levert Ranomi Kromowidjojo prestaties die voor haar jonge leeftijd zeer opvallend zijn te noemen. Al in 2005 debuteerde Ranomi op 15-jarige leeftijd op het EK zwemmen en in 2008 werd zij uitgeroepen tot 'zwemtalent van het jaar'. De specialiteiten van Ranomi zijn de 50 en 100 m vrije slag. Zowel individueel als bij de estafettes heeft Ranomi Kromowidjojo het predicaat talent van zich afgeschut. Zij is nu een van de kopvrouwen van het Nederlandse zwemmen. Al in 2006 zwom Ranomi zich in het estafetteteam. Inmiddels heeft ze alle prijzen op de 4 x 100 meter vrije slag gewonnen. Het estafetteteam is regerend Europees, wereld- en Olympisch kampioen! Voor deze prestatie werden ze in 2009 gekozen tot 'Sportploeg van het Jaar'. Individueel reikte Ranomi al tot het internationale podium. Individueel brak ze in 2010 definitief door met Europese en Wereldtitels. Deze prestatie was des te opmerkelijker omdat ze enkele maanden eerder het EK lange baan moest laten schieten vanwege een hersenvliesontsteking. Op het WK langebaan in 2011 zwom ze individueel naar een zilveren en bronzen medaille. In 2011 werd Ranomi verkozen tot sportvrouw van het jaar. Tijdens de Olympische Spelen van Londen in 2012 zwemt Ranomi zich tussen de grootste zwemmers van Nederland allertijde door twee gouden medailles en één zilveren te winnen. Tijdens het WK van Barcelona in 2013 snelt Ranomi naar de wereldtitel op de 50 meter vrij en naar drie bronzen medailles. Deze medailles maken van Ranomi de meest succesvolle Nederlandse zwemster ooit op het WK. Tijdens de Olympische Spelen van Rio de Janeiro behaalt zij een vijfde (100 meter) en zesde (50 meter) plaats. Na deze iets wat teleurstellende Spelen herpakte Ranomi zichzelf in 2017. Een succesvol WK volgde waarna ze in Berlijn tijdens de Worldcup een wereldrecord zwom op de 50 meter vrij korte baan. En niet zomaar een wereldrecord, Ranomi is de eerste zwemster onder de 23 seconde op deze afstand! Ranomi Kromowidjojo wordt gekenmerkt door haar discipline, gedrevenheid en spontaniteit. Deze eigenschappen in combinatie met haar grote talent zorgen ervoor dat ze aan het begin staat van een heel mooie en succesvolle carrière! Benieuwd wat Ranomi Kromowidjojo kan betekenen voor jouw merk op social media? Bekijk haar profiel op Influencers of Sports.

Boek Ranomi Kromowidjojo nu als spreker