Ranomi Kromowidjojo als sprekerDrievoudig Olympisch Kampioene zwemmen

Ranomi Kromowidjojo is een fenomeen in het water. Ze won zowel individueel als met de estafette al vele wereldtitels en Olympisch goud. Voor Ranomi telt alleen de eerste plaats, de rest is bijzaak. Ranomi vertelt enthousiast over grenzen verleggen en ambitie.

Inzetbaarheid

Op haar kenmerkende enthousiaste wijze vertelt Ranomi Kromowidjojo over thema’s als grenzen verleggen, presteren onder druk, omgaan met tegenslagen en ambitie. Daarnaast geeft ze zwemclinics, een droom voor elke zwemliefhebber.

Biografie

Al enkele jaren levert Ranomi Kromowidjojo prestaties die voor haar jonge leeftijd zeer opvallend zijn te noemen. Al in 2005 debuteerde Ranomi op 15-jarige leeftijd op het EK zwemmen en in 2008 werd zij uitgeroepen tot ’zwemtalent van het jaar’. De specialiteiten van Ranomi zijn de 50 en 100 m vrije slag. Zowel individueel als bij de estafettes heeft Ranomi Kromowidjojo het predicaat talent van zich afgeschut. Ze is nu een van de kopvrouwen van het Nederlandse zwemmen. Al in 2006 zwom Ranomi zich in het estafetteteam. Inmiddels heeft ze alle prijzen op de 4 x 100 meter vrije slag gewonnen. Het estafetteteam is regerend Europees, wereld- en Olympisch kampioen! Voor deze prestatie werden ze in 2009 gekozen tot ’Sportploeg van het Jaar’. Individueel reikte Ranomi al tot het internationale podium. Individueel brak ze in 2010 definitief door met Europese en Wereldtitels. Deze prestatie was des te opmerkelijker omdat ze enkele maanden eerder het EK lange baan moest laten schieten vanwege een hersenvliesontsteking. Op het WK langebaan in 2011 zwom ze individueel naar een zilveren en bronzen medaille. In 2011 werd Ranomi verkozen tot sportvrouw van het jaar. Tijdens de Olympische Spelen van Londen in 2012 zwemt Ranomi zich tussen de grootste zwemmers van Nederland allertijde door twee gouden medailles en één zilveren te winnen. Tijdens het WK van Barcelona in 2013 snelt Ranomi naar de wereldtitel op de 50 meter vrij en naar drie bronzen medailles. Deze medailles maken van Ranomi de meest succesvolle Nederlandse zwemster ooit op het WK. Tijdens de Olympische Spelen van Rio de Janeiro behaalt zij een vijfde (100 meter) en zesde (50 meter) plaats. Ranomi Kromowidjojo wordt gekenmerkt door haar discipline, gedrevenheid en spontaniteit. Deze eigenschappen in combinatie met haar grote talent zorgen ervoor dat ze aan het begin staat van een heel mooie en succesvolle carrière!

Eigenschappen

 • Humor
 • Zakelijk
 • Ondernemend
 • Inspirerend
 • Motiverend
 • Interactief
 • Innovatief

Hoogtepunten
Ranomi Kromowidjojo

 • Tweevoudig Sportvrouw van het Jaar
 • Meervoudig Wereldkampioen korte- en langebaan 2013, 2011, 2010, 2009 en 2008
 • Meervoudig Europees Kampioen korte- en langebaan 2010, 2009 en 2008
 • Drievoudig winnaar Olympisch Goud in Londen 2012 en Beijing 2008

Mensen die Ranomi Kromowidjojo leuk vinden hebben ook interesse in:

Bel SportsSpeakers

06 19 96 99 70
(Buiten kantooruren)
Bel me terug

Laat hier uw telefoonnummer achter en dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.

Gelieve dit veld leeg te laten.