Peter Heerschop

Peter Heerschop

Acteur, cabaretier en columnist

De kracht van deze spreker
  • Humor
  • Media
  • Energiek
Talen:
  • Nederlands

Over Peter Heerschop

Peter Heerschop is Nederlandse cabaretier, programmamaker, acteur en schrijver. Als zeer geliefd BN’er was Peter Heerschop onder andere actief in de programma’s als ‘Ik hou van Holland’, ‘De Vrienden van Van Swieten’ en ‘Volgende week’ en cabaretgroep NUHR. Peter Heerschop presenteerde elke vrijdag ‘Lieve Marianne’ bij Radio 538.

Iedere dag dat je lesgeeft laat je iemand iets zien wat hij of zij nog nooit heeft gezien

Waarom Peter Heerschop inhuren als spreker ?

Eind jaren tachtig richtten Joep van Deudekom, Viggo Waas cabaretgroep NUHR op, die tot op de dag van vandaag nog zeer succesvol is. Peter Heerschop is beschikbaar voor het geven voordrachten, paneldiscussies, interviews en als host van uw evenement. Door middel van zijn humor en scherpe opmerkingen weet Peter Heerschop ieder event tot een succes te maken.

Onderwijs en Peter Heerschop is de perfecte combinatie!

Peter is een man met een groot onderwijshart. In combinatie met een grote dosis humor en observatievermogen zorgt hij voor herkenning en verbinding. Zeer inspirerend, bedankt!

9

Biografie

Peter Heerschop studeerde af aan de Academie voor Lichamelijke Opvoeding waarna Peter Heerschop veertien jaar gymles heeft gegeven. Peter Heerschop richt eind jaren tachtig samen met Joep van Deudekom, Viggo Waas en Eddie B. Wahr NUHR op. Met NUHR haalde Peter Heerschop in 1987, zonder enige voorbereiding, de finale van Camaretten. Daarna was de NUHR vaak te zien bij het tv-programma 'Kopspijkers' waar de heren een satirische blik wierpen op actuele zaken in de samenleving. Sinds 2002 verzorgt Peter iedere vrijdagochtend een weekoverzicht genaamd 'Lieve Marianne' in het radioprogramma 'Evers Staat Op' van Edwin Evers. Tevens is Peter Heerschop vanaf 2002 als cabaretier en journalist voor o.a. Radio 538 en de KNVB aanwezig geweest bij alle EK en WK voetbal alsmede alle Olympische Zomer- en Winterspelen. In 2002 start de tv-serie 'De familie van der Ploeg' met Peter Heerschop als 'Broer van der Ploeg'. Dit Nederlands kinderprogramma van de VPRO wordt in 2003 bekroond met de CineKid Publieksprijs. In 2003 start Peter Heerschop samen met Raoul Heertje en Viggo Waas het programma 'De Vrienden van Van Swieten'. In 'De Vrienden van Van Swieten' wordt een helder beeld gegeven van de actuele stand van zaken in de sportwereld. In 2006 maakt Peter Heerschop zijn theaterregiedebuut met het stuk 'Het Goede Lichaam'. In 2007 brengt Peter Heerschop het boek 'Lieve Marianne' uit, dit is een selectie van gebundelde columns die Peter bij het radioprogramma 'Evers Staat Op' presenteert. In 2008 en 2009 presenteerde Peter Heerschop, samen met zijn goede vriend Viggo Waas, het 'Gala van de Nederlandse Film', waar de Gouden Kalveren werden uitgereikt. Op dit moment geeft Peter Heerschop wederom een aantal avonden per week gymles aan de excellente studenten van de ALO. Tevens was Peter Heerschop onlangs te zien in het tv-programma 'Mannen van een Zekere Leeftijd' en staat hij weer samen met Viggo Waas en Joep van Deudekom in het theater met NUHR. Vanaf januari 2015 maken Peter en Viggo Waas het programma 'De Hollandse School' waarbij hij zijn liefde voor het voetbal laat zien. Daarnaast was Peter ook te zien in het KPN programma 24 uur met.

Impressie van deze spreker

Hoogtepunten

  • Oprichter caberetgroep NUHR 1978
  • Presentator van het Gala van de Nederlandse Film 2008 en 2009
  • Presentator 24 uur met 2016

Boek Peter Heerschop nu als spreker

Heb jij interesse om Peter Heerschop te boeken als spreker? SportsSpeakers is al meer dan 15 jaar hét sprekersbureau van Nederland uit de sport en geeft vrijblijvend advies op maat.