Peter Blangé

Peter Blangé

Olympisch Kampioen volleybal

De kracht van deze spreker
  • Leiderschap
  • Zakelijk
  • Talentontwikkeling
Talen:
  • Nederlands
  • Engels

Over Peter Blangé

Peter Blangé was in de jaren ’90 de beste spelverdeler ter wereld. Als aanvoerder van het Nederlands volleybalteam veroverde hij in 1996 historisch Olympisch Goud, wat later werd gekozen tot ‘Sportmoment van de Eeuw’. Peter is constant op zoek naar verbetering en is daardoor een inspiratiebron voor velen. Blangé vervult als oud-profsporter in zijn rol bij ORTEC en Sportcentrum Papendal een brugfunctie tussen de wetenschappers en sporters. Als spreker geeft hij een inkijkje hoe topsport en datagebruik verweven zijn en verder worden ontwikkeld. Op dit moment is hij prestatie- en innovatiemanager bij de KNVB

Ik kan slecht tegen mijn verlies, maar opgeven is geen optie!

Waarom Peter Blangé inhuren als spreker?

Peter Blangé heeft zowel in het bedrijfsleven als in de topsport veel ervaring opgedaan. In zijn presentatie vertelt hij over de link tussen beide en benadrukt het belang van teambuilding. Ook legt hij de klemtoon op zaken als conflictbehandeling en leiderschap. Met plezier spreekt hij over het belang van de wetenschap en innovatie. Vooral het laatstgenoemde vormt een belangrijke drijfveer voor groei en daarmee voor het succes van organisaties en sporters. Daarnaast is Peter ook inzetbaar als dagvoorzitter.

Peter is een erg fijne dagvoorzitter!

Ik heb Peter ervaren als een zeer prettig, open en toegankelijk persoon/dagvoorzitter, die bereid was om mee te denken, tips te geven en met een groot improvisatievermogen. - KNKV

8.5

Biografie

Wie herinnert zich niet de overwinning van het Nederlands volleybal team op de Olympische Spelen in 1996? In een ijzingwekkend spannende finale won het Nederlands volleybalteam daar Olympisch goud. Peter Blangé was destijds bij Oranje spelverdeler. Ondanks kritiek op zijn spel in de beginfase van zijn imposante carrière werd hij, dankzij zijn enorme inzet, gedrevenheid en eigenwijsheid, gezien als de beste spelverdeler ter wereld. Peter Blangé heeft een indrukwekkende volleybalcarrière achter de rug. Hij nam deel aan vier Olympische Spelen en speelde 500 interlands met Oranje. Een groot gedeelte van zijn carrière speelde hij in Italië. Ook daar heeft het volleybal geprofiteerd van zijn onbetwiste leiderschap binnen de lijnen. Na zijn actieve carrière werd Peter Blangé bondscoach van de Nederlandse volleybalheren. Enige tijd combineerde hij deze functie als coach van de club ORTEC. Nesselande, waarmee hij vier keer op rij zowel de Nationale titel als de bekercompetitie wist te winnen. In 2010 kwam er een einde aan de samenwerking met de NeVoBo. Daarnaast is Peter Blangé commentator bij nationale volleybalwedstrijden. Als expert analyseert hij het spel en weet hij de termen en tactiek eenvoudig aan het brede publiek uit te leggen. Peter Blangé was toernooidirecteur van het Europees Kampioenschap Volleybal Dames in 2015, waar Nederland uiteindelijk zilver won en zich in een gunstige kwalificatiepositie richting de Olympische Spelen van Rio manoeuvreerde. Vanaf januari 2017 is Peter Blangé prestatiemanager bij de KNVB waar hij aan de slag gaat voor alle vertegenwoordige elftallen van de bond, tot aan het 'grote' Oranje.

Impressie van deze spreker

Hoogtepunten

  • Zilver op Olympische Spelen in Barcelona 1992
  • Goud op de Olympische Spelen in Atlanta 1996
  • Europees Kampioen 1997

Boek Peter Blangé nu als spreker

Heb jij interesse om Peter Blangé te boeken als spreker? SportsSpeakers is al meer dan 15 jaar hét sprekersbureau van Nederland uit de sport en geeft vrijblijvend advies op maat.