Pepijn Keppel

Pepijn Keppel

Schrijver, journalist, ex-tophockeyer

De kracht van deze spreker
Talen:
  • Engels
  • Nederlands

Hoogtepunten

  • Europees Kampioen (u16) in Wenen 2012
  • Publicatie 'De laatste man' 2022
  • Sportcolumnist voor Trouw 2022

Over Pepijn Keppel

Als schrijver, journalist voor de Groene Amsterdammer, columnist voor Trouw, ex-tophockeyer en milieuwetenschapper is Pepijn Keppel van alle markten thuis. Hij hockeyde in alle nationale jeugdselecties en bij HC Bloemendaal, maar vond nooit helemaal zijn draai. De topsportwereld voelde nooit als een veilige plek om uit de kast te komen, waardoor hij uiteindelijk besloot om te stoppen met hockeyen. Hij schreef er het boek De laatste man over, dat in 2022 verscheen bij Uitgeverij Thomas Rap.

People always think their own lives are so fascinating, and yes they realize everyone else thinks the same, but still they tell themselves that everyone else is wrong and they’re right.  
Édouard Louis

Waarom Pepijn Keppel inhuren als spreker ?

Pepijn Keppel spreekt vurig over milieu, klimaat, sport en de LHBTIQ+-gemeenschap. Om taboes te doorbreken, teams beter te laten functioneren of het belang van duurzaamheid te onderstrepen. Waarom is diversiteit belangrijk? Wat betekent het om een divers team te zijn? En hoe gaan we om met onze veranderende planeet? De ex-topsporter zal je ogen openen en inspireren om verandering teweeg te brengen. Niet voor even, maar voor altijd.

Impressie van deze spreker

Biografie

Pepijn Keppel (1996) begon met hockeyen bij een amateurclub in Amsterdam, waarna hij al op jonge leeftijd werd geselecteerd voor vertegenwoordigende elftallen. Hij hockeyde onder meer bij Hurley, HC Bloemendaal en alle nationale jeugdselecties. Maar na tien jaar hockey op het allerhoogste niveau stopt hij plots. Zijn hele puberteit stond in het teken van topsport, er was voor weinig anders ruimte. Zeker niet voor de vraag waar dat allesoverheersende gevoel van eenzaamheid vandaan kwam. Omdat hij werd gepest op school, omdat hij eigenlijk helemaal niet had willen hockeyen? Of misschien toch vanwege zijn seksuele geaardheid? Pepijn schreef er zijn non-fictiedebuut De laatste man over. Daarnaast is Pepijn journalist voor onder meer Vrij Nederland, De Groene Amsterdammer en Trouw. Hij schreef eerder voor NRC Handelsblad en Follow the Money. Zijn verhalen over sport en milieu werden meerdere keren overgenomen door internationale kranten als The New York Times en The Guardian. In 2020 en 2021 werd hij genomineerd voor beste sportverhaal van het jaar door de Nederlandse Sport Pers.

Boek Pepijn Keppel nu als spreker