Pedro van Raamsdonk

Pedro van Raamsdonk

Voormalig profbokser

De kracht van deze spreker
  • Engeriek
  • Interactief
  • Motivatie
Talen:
  • Nederlands

Over Pedro van Raamsdonk

Pedro van Raamsdonk is voormalig profbokser. Pedro won een bronzen medaille bij de wereldkampioenschappen boksen in München. In 1984 deed hij mee aan de Olympische Spelen in Los Angeles waar hij als vijfde eindige. Sinds 1993 is hij in dienst bij de brandweer Amsterdam, waar na het zijn van profbokser, zijn grote droom uitkomt. Naast zijn werk als brandweerman is hij ook personal trainer, fitnesstrainer en bokstrainer.

Er kan maar één nummer 1 zijn

Waarom Pedro van Raamsdonk inhuren als spreker ?

Pedro van Raamsdonk weet vanaf het begin te boeien. Niet bepaald een standaardverhaal, maar een verhaal recht uit het hart over dromen. Pedro vertelt tijdens zijn lezing over zijn hoogte -en dieptepunten. 

Biografie

Pedro van Raamsdonk is voormalig Nederlands bokser. Pedro is de enige niet-Amerikaanse bokser ooit, die heeft meegedaan aan het grootste nationale amateurbokstoernooi ter wereld, de Golden Gloves. In 1979 werd Pedro voor het eerst senioren kampioen van Nederland. In totaal is hij tien keer Nederlands Kampioen geworden, waarvan drie keer bij de professionals. In 1981 won hij als eerste naoorlogse Nederlandse amateurbokser een zilveren medaille bij de Europese amateurkampioenschappen in Finland. In 1982 won Pedro een bronzen medaille bij de wereldkampioenschappen boksen in München. In 1984 deed hij mee aan de Olympische Spelen in Los Angeles waar hij als vijfde eindige. In 1987 werd hij Benelux-kampioen bij de beroepsboksers. In 1988 werd hij Europees kampioen bij de beroepsboksers. Na driehonderd partijen te hebben gebokst, waarvan hij er nog geen tien procent van heeft verloren, stopte hij in 1990 met boksen. Sinds 1993 is hij in dienst bij de brandweer Amsterdam. Naast zijn werk als brandweerman is hij ook personal trainer, fitnesstrainer en bokstrainer. In de zomer van 2014 op De Parade en in mei 2015 in De Kleine Komedie was hij te zien in het theaterprogramma ‘Sportmonologen’ waarbij hij in vijftien minuten zijn persoonlijke verhaal vertelde.

Impressie van deze spreker

Hoogtepunten

  • Tien keer Nederlands kampioen 1979-1990
  • Vijfde plaats Olympische Spelen, Los Angeles 1984
  • Deelname aan Sportmonologen 2015

Boek Pedro van Raamsdonk nu als spreker