Paul Haarhuis

Paul Haarhuis

Tweevoudig Wereldkampioen dubbelspel

De kracht van deze spreker
  • Talentontwikkeling
  • Leiderschap
  • Communicatie
Talen:
  • Nederlands
  • Engels

Over Paul Haarhuis

Paul Haarhuis was samen met Jacco Eltingh Nederlands succesvolste tennisduo aller tijden. Alle Grand Slams werden gewonnen en twee keer werden beide heren Wereldkampioen. Tegenwoordig is Haarhuis hoofdbondscoach bij de KNLTB.

Om morgen weer te kunnen winnen moet je beter zijn dan vandaag

Waarom Paul Haarhuis inhuren als spreker ?

Paul Haarhuis geeft onder andere samen met Jacco Eltingh presentaties over thema’s als samenwerken en presteren onder druk. In deze presentaties gebruikt Paul Haarhuis treffende voorbeelden uit de sport die van toepassing zijn op het bedrijfsleven. Paul is ook samen met Jacco Eltingh beschikbaar. Deze twee tennisgrootheden hebben Inside Out opgezet.

Biografie

Paul Haarhuis heeft lange tijd op het hoogste niveau getennist. Toen hij echter te maken kreeg met diverse blessures besloot hij te stoppen met professioneel tennis. Van enige rust is echter nog geen sprake. Nog altijd maakt Paul Haarhuis de tennisbaan onveilig. Enerzijds door het organiseren van een tennistoernooi. Anderzijds door zijn deelname in het seniorencircuit. Paul Haarhuis is vooral bekend vanwege zijn uitstekende dubbelspel. Hij speelde jarenlang samen met Jacco Eltingh, met wie hij grote successen heeft behaald. Paul en Jacco zijn samen met de Woodies (Mark Woodford en Todd Woodbridge) de enige dubbelspelspelers die alle vier de Grand Slams een keer hebben gewonnen. In het dubbelspel won Haarhuis 54 toernooien, waarvan de meeste met Jacco Eltingh. Samen met Jacco werd hij wereldkampioen dubbel in 1993 en 1998. Naast Jacco Eltingh heeft Paul Haarhuis ook nog gedubbeld met Sjeng Schalken, Tjerk Bogtstra en Jevgeni Kafelnikov. Tegenwoordig is Paul Haarhuis weer samen met Jacco Eltingh actief; samen hebben ze een bedrijf: Eltingh en Haarhuis Tennis Events. Ook hun oude coach Alex Reijnders heeft hierin een aandeel. De drie-eenheid organiseert het jaarlijks terugkerende evenement de Afas Tennis Classics waarin oud-spelers, zoals McEnroe, Krajicek, Ivanisevic en Courier het tegen elkaar opnemen. Afgelopen tijd was Paul Haarhuis Fed Cup coach van het Nederlands dames team. Sinds eind september is hij aan de slag gegaan bij de KNLTB als hoofdbondscoach. Deze functie combineert hij met zijn baan als Fed Cup coach.

Impressie van deze spreker

Hoogtepunten

  • 54 ATP titels dubbelspel 1990 - 2002
  • Tweevoudig Wereldkampioen dubbelspel 1993 en 1998
  • Zes Grand Slam titels dubbelspel 1994 - 2002

Boek Paul Haarhuis nu als spreker

Heb jij interesse om Paul Haarhuis te boeken als spreker? SportsSpeakers is al meer dan 15 jaar hét sprekersbureau van Nederland uit de sport en geeft vrijblijvend advies op maat.