Patrick van Luijk

Patrick van Luijk

Voormalig atleet en trainer

De kracht van deze spreker
  • Innovatie
  • Vitaliteit
  • Doelgericht
Talen:
  • Nederlands

Hoogtepunten

  • Deelname Olympische Spelen 2008 en 2012
  • Zilver op de 200 meter tijdens het Europees Kampioenschap 2012
  • Europees Kampioen 4x 100 meter estafette 2012

Over Patrick van Luijk

Patrick van Luijk realiseerde zijn droom door met Nederland de finale op de 4 x 100 meter estafette te halen van de Olympische Spelen in Beijing 2008  en Londen 2012.

By always looking at the stars, you start to forget that the rock you standing on is in other people's eyes a star as well

Waarom Patrick van Luijk inhuren als spreker ?

Patrick van Luijk is beschikbaar voor presentaties, clinics en workshops. Patrick leert u kennis maken met het trainen op Olympisch niveau en is uitstekend geschikt voor evenementen waarbij de thema's mentale hardheid, omgaan met tegenslagen en ontspanning centraal staan.

Impressie van deze spreker

Biografie

Patrick van Luijk begint op twintigjarige leeftijd bij Atletiekvereniging AV Spirit. Al snel bleek dat Patrick een enorm sprint talent was en in 2005 gaat hij samenwerken met sprintcoach Errol Esajas. Dit resulteerde in zijn allereerste nationale sprintkampioenschap in 2007 op de 60 meter indoor.  De komende jaren wordt Patrick van Luijk meervoudig nationaal kampioen op de 100 en 200 meter en boekt het Nederlandse nationale estafetteteam op de 4 x 100 meter steeds betere resultaten op internationaal niveau.  Patrick haalt met het Nederlands estafetteteam tweemaal de finale tijdens de Olympische Spelen van Beijing en Londen. Iets wat hij als absoluut hoogepunt in zijn carriére ervaart. Individueel boekt Patrick in 2012 succes, hij wordt tweede op de 200 meter tijdens het EK. Patrick van Luijk moet de Olympische Spelen van Rio de Janeiro aan zich voorbij laten gaan. Het zogeheten perifere zenuwstelsel van de 31-jarige sprinter werd ontregeld en hij kon daardoor niet deelnemen aan de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.

Boek Patrick van Luijk nu als spreker