Olav Mol

Olav Mol

Presentator Autosport

Olav Mol
De kracht van deze spreker
  • Energiek
  • Media
  • Zakelijk
Talen:
  • Nederlands
  • Engels

Over Olav Mol

Olav Mol staat bekend als de stem van de autosport en Formule 1. Hij geeft al sinds 1991 op kenmerkende en energieke wijze commentaar op televisie bij één van de grootste sporten ter wereld.

Waarom Olav Mol inhuren als spreker?

Olav Mol is door zijn jarelange ervaring als presentator inzetbaar voor het geven van lezingen over de autosport. Met zijn enthousiasme kan hij je meenemen in de wereld van de Formule 1 en andere disciplines in de autosport. Daarnaast is Olav een uitstekende dagvoorzitter die met zijn enthousiaste en energieke stijl elke bijeenkomst aan elkaar weet te praten.

Biografie

De in Bloemendaal geboren Olav is sinds 1991 commentator van de Formule 1. Na een jaar bij de NOS commentaar te hebben gegeven worden de rechten overgedragen aan RTL waar hij twaalf jaar lang live-verslagen en samenvattingen doet van de Formule 1. In 2007 verhuizen de rechten echter weer naar SBS waar hij tot eind 2012 commentaar blijft geven. Vanaf eind 2012 liggen de rechten in handen van Sport 1 waar hij tot op heden nog steeds werkzaam is. Naast zijn werkzaamheden op de tv is Olav ook nog twee jaar werkzaam op de radio van 2002 tot 2003 bij Yorin FM. In 2000 was hij mede-oprichter van het blad RaceReport waarbij er achtergrondreportages worden gemaakt van de verschillende race-disciplines. Naast autosportpresentator doet Olav vanaf 2006 mee aan de Dakar-rally en heeft meerdere boeken geschreven over de autosport

Impressie van deze spreker

Hoogtepunten

  • Mede-oprichter van het tijdschrift RaceReport 2000
  • Commentator tijdens race Max Verstappen in Barcelona 2016

Boek Olav Mol nu als spreker

Heb jij interesse om Olav Mol te boeken als spreker? SportsSpeakers is al meer dan 15 jaar hét sprekersbureau van Nederland uit de sport en geeft vrijblijvend advies op maat.