Nyck de Vries

Nyck de Vries

Nederlandse autocoureur

De kracht van deze spreker
Talen:
  • Nederlands
  • Engels

Hoogtepunten

Over Nyck de Vries

Nyck de Vries (27) is een van Nederlands beste autocoureurs op dit moment. Hij werd meermaals wereldkampioen karten en pakte in 2019 als eerste Nederlander ooit de titel in de Formule 2. Hij is in dienst van Mercedes als fabriekscoureur in de Formule E en doet ook simulatorwerk voor het gelijknamige Formule 1-team van voormalig wereldkampioen Lewis Hamilton. Onlangs debuteerde Nyck zelf in de F1 tijdens de Grand Prix van Italië, waar hij bij het team van Williams als vervanger van Alexander Albon meteen een puntenfinish (P9) behaalde.  Ook rijdt hij langeafstandsraces zoals de legendarische 24 uur van Le Mans.

De aanhouder wint

Waarom Nyck de Vries inhuren als spreker ?

Nyck is inzetbaar voor het geven van presentaties en lezingen. Op basis van zijn ervaringen in de mondiale autosport geeft hij een inkijk in hoe je de top bereikt, wat daarvoor nodig is in een unieke en soms harde wereld en hoe je een carrière moet opbouwen én managen. Ook het belang van teamwork om tot succes te komen. Het omgaan met hoge druk, de invloed en nut van social media kan hij als geen ander duiden.

Impressie van deze spreker

Biografie

Als Nyck op zijn vijfde voor het eerst in een kart stapt, is de liefde voor autosport geboren. Snel rijst zijn ster de jaren erna; hij breekt in 2008 internationaal door. In achtereenvolgens de KF3, KF2 en koningsklasse KF1 wordt Nyck Europees en Wereldkampioen. Zijn snelheid en talent vallen ook Formule 1-team McLaren op. De Britten strikken hem voor hun talentenprogramma en zo maakt Nyck zijn entree in het formuleracen. Nyck en zijn familie doen en laten er veel voor en het harde werken loont: stap voor stap komt hij dichter bij de gedroomde F1, zeker als hij in 2016 de Formule 3 in mag. Nyck eindigt als zesde en promoveert naar de Formule 2, de kweekvijver van Formule 1. Meteen baart hij opzien door met achterhoedeteam Rapax op imposante wijze de legendarische Grand Prix van Monaco te winnen. Helaas voor Nyck valt het jaar erop niet alles op z’n plek, hij wordt vierde in de eindstand. In 2019 is er echter de sportieve revanche. Op dominante wijze wordt hij kampioen in de Formule 2. Dat is tot dan toe nog nooit een Nederlandse coureur gelukt. Hoewel de F1-teams zijn talent onderkennen, blijft een plek in de koningsklasse uit: er is simpelweg geen stoeltje vrij. Toch komt er een beloning, zo tekent hij een contract voor het Mercedes Formula E Team. In combinatie met langeafstandsraces en simulator ontwikkelingswerk voor het gelijknamige Formule 1 team. Hij kent een sterk debuutjaar in de Formula E, rookie of the year met een podiumplek tot besluit. Op 11 september 2022 maakte Nyck de Vries zijn debuut in de Formule 1. Op het circuit van Monza, waar hij mocht instappen bij Williams, werd hij negende en pakte hiermee gelijk zijn eerste punten in de Formule 1. Door zijn sterke invalbeurt, werd de Vries uiteindelijk ook uitgeroepen tot Driver of the Day. Wordt hij volgend jaar de tweede Nederlandse coureur in de hoogte klasse in de autosport?  

 

 

Het kan bijna niet anders of hij wordt volgend seizoen de 2e Nederlandse coureur in de Formule 

Boek Nyck de Vries nu als spreker

Heb jij interesse om Nyck de Vries te boeken als spreker? SportsSpeakers is al meer dan 15 jaar hét sprekersbureau van Nederland uit de sport en geeft vrijblijvend advies op maat.