Nyck de Vries

Nyck de Vries

Nederlandse autocoureur

De kracht van deze spreker
  • Motivatie
  • Ondernemen
  • Media
Talen:
  • Nederlands
  • Engels

Over Nyck de Vries

De Nederlandse autocoureur Nyck de Vries staat op de drempel van de Formule 1. Het afgelopen seizoen imponeerde hij in de Formule 2 met onder meer een overwinning in Monaco. 2018 moet het jaar van zijn entree in de Koningsklasse worden. Nyck de Vries werd op jonge leeftijd al wereldkampioen kart en trok langs de Europese kartbanen met onder meer Max Verstappen. Bij McLaren brengt hij veel tijd door in de simulator om de Formule 1 bolides van de renstal in optimale conditie te krijgen.

In 2018 is het erop of eronder voor m'n kansen in de Formule 1. Dan moet het gebeuren!

Waarom Nyck de Vries inhuren als spreker?

Nyck de Vries is inzetbaar voor het geven van presentaties op basis van zijn ervaringen. Hij reist de hele wereld over en is gewend om onder hoge druk te presteren. Met sportjournalist Jaap Stalenburg (onder meer Helden Magazine) praat hij over de keiharde wereld van de Formule1 en hoe je als 21 jarige je eigen carriere managed. Daarnaast is hij buitengewoon actief met online media en weet alles van vloggen en YouTube.

Biografie

Op vijf jarige leeftijd begon Nyck al met karten, in 2008 brak Nyck internationaal door bij het Italiaanse Chiese Corse Zanardi Team. Hij werd in 2008 en 2009 kampioen in de KF3 kartklasse. In 2010 herhaalde hij dit kunstje een klasse hoger in de KF2 kartklasse. Voor zijn stap naar het Formule Racing werd hij in 2011 nog kampioen in de koningsklasse bij het karten namelijk de KF1 kartklasse. In 2012 stapt hij over naar het Formule Racing, hij begint onder aan de ladder maar klimt snel omhoog. Hij wordt opgenomen in het opleidingsteam van het Formule 1 team McLaren, en gaat snel door de verschillende klasses heen. In 2016 zit hij al in de Formule 3 waar hij meteen zesde werd In 2017 rijdt hij in de Formule 2, ‘de kweekvijver’ van de Formule 1. Hij begon het seizoen bij Rapax en won in Monaco, maar stapte tussentijds over naar het meer gerenommeerde Racing Engineering. Hier denk Nyck zijn doorbraak richting Formule 1 te kunnen realiseren. Voor hem is 2018 een beslissend jaar om zijn droom uit te laten komen; samen met Max Verstappen op de grid in de Formule 1.

Impressie van deze spreker

Hoogtepunten

  • Wereldkampioen in de KF1 Kartklasse 2011
  • Debuut in het Formule Racen 2012
  • Winnaar GP van Monace Formule 2 2016

Boek Nyck de Vries nu als spreker

Heb jij interesse om Nyck de Vries te boeken als spreker? SportsSpeakers is al meer dan 15 jaar hét sprekersbureau van Nederland uit de sport en geeft vrijblijvend advies op maat.