Nouchka Fontijn

Nouchka Fontijn

Nederlands Boksster

De kracht van deze spreker
  • Teambuilding
  • Grenzen verleggen
  • Energiek
Talen:
  • Nederlands

Over Nouchka Fontijn

Nouchka Fontijn was een Nederlandse boksster in de middengewicht klasse. Na een aantal sporten uitgeprobeerd te hebben bleek boksen de sport waar ze het meeste talent in had. Ze werd in 2014 Europees kampioen en in datzelfde jaar won ze brons op het WK. Twee jaar later won ze zilver op het WK. Op de eerste Europese spelen in Bakoe won Nouchka goud. Ze eindigde haar carrière in Tokio met een bronzen medaille. In het dagelijks leven geeft ze fysieke trainingen en boksclinics.

Goed is de vijand van geweldig

Waarom Nouchka Fontijn inhuren als spreker ?

Nouchka Fontijn is beschikbaar voor het geven van presentaties. Nouchka neemt je helemaal mee in haar verhaal. De thema’s waarover zij spreekt zijn onder andere: motiveren, doorzetten, doelen stellen en grenzen verleggen. Zij doet dit op een hele energieke en interactieve manier. Verder is Nouchka ook beschikbaar voor het geven van leuke boksclinics. In deze clinic leer je je grenzen verleggen, weerbaarheid opbouwen en maak je kennis met boksen. Vertrouwen en teambuilding zijn hierbij essentieel.

Biografie

Nouchka Fontijn is geboren op 09-11-1987 in Rotterdam. Na veel sporten geprobeerd te hebben zoals: turnen, hockey en schaatsen, begon Nouchka met taekwondo. Na dit vier jaar gedaan te hebben stapte ze over naar het boksen. Ze ging boksen bij MesaSport, en al snel werd haar verteld dat ze aardig wat talent had. In mei 2007 bokste Nouchka haar eerste wedstrijd in de middengewichtklasse. Vele trainingen en wedstrijden lagen aan de basis van haar successen. Zo werd ze in 2014 Europees kampioen en won ze brons op het WK. In 2015 werden de eerste Europese spelen in Baku georganiseerd, waarbij Nouchka goud won in haar klasse. Een jaar later in 2016 won ze de zilveren medaille op het WK in Kazachstan. In de zomer van 2016 ging ze als eerste Nederlandse vrouw naar de Olympische spelen, hier schreef ze geschiedenis door zilver te winnen, de finale ging verloren van de Amerikaanse Shields. Nouchka wist zich weer te kwalificeren voor de Olympische Spelen in Tokio. Het was een zware spelen geeft Nouchka aan, na het verliezen van de halve finale. Nouchka Fontijn stopt na 14 jaar met boksen. Ze sluit haar carrière af met een bronzen medaille in Tokio. Verder heeft Nouchka ook haar diploma fysiotherapeute en personal trainer. In het dagelijks leven geeft ze training en boksclinics.

Impressie van deze spreker

Hoogtepunten

  • Europees kampioen 2014
  • Winnaar Europese Spelen 2015
  • Zilveren medaille op de Olympische Spelen 2016

Boek Nouchka Fontijn nu als spreker

Heb jij interesse om Nouchka Fontijn te boeken als spreker? SportsSpeakers is al meer dan 15 jaar hét sprekersbureau van Nederland uit de sport en geeft vrijblijvend advies op maat.