Niels van Buren

Niels van Buren

Sociaal ondernemer en bergbeklimmer

De kracht van deze spreker
  • Motivatie
  • Doelgericht
  • Vitaliteit
Talen:
  • Nederlands
  • Engels

Hoogtepunten

  • Eerste man met MS op de top van de Mount Everest 2016

Over Niels van Buren

Als eerste man met MS die de top van de Mount Everest heeft bereikt, heeft Niels van Buren een bijzonder verhaal te vertellen. Hoe bereik je ambitieuze doelen? Hoe verleg je je grenzen en doe je dingen die buiten je comfort zone liggen? Hoe ga je om met tegenslagen? Wat kun je doen om je dromen werkelijkheid te laten worden? Als MS-patiënt die de Mount Everest heeft beklommen, weet Niels als geen ander hoe het is om je onmogelijk lijkende dromen na te jagen en tegenslagen te overwinnen. Met zijn verhaal wil Niels anderen motiveren en inspireren om hun eigen dromen na te jagen.

Niks is onmogelijk als we in staat zijn de kracht van tegenslag te omarmen

Waarom Niels van Buren inhuren als spreker ?

Natuurlijk heeft niet iedereen de wens om een berg als de Mount Everest te beklimmen, maar veel mensen hebben ambitieuze plannen en dromen die moeilijk lijken te verwezenlijken. In zijn lezing vertelt Niels op inspirerende wijze over de lessen die hij in de afgelopen jaren heeft geleerd. De onderwerpen die in zijn lezing aan bod komen zijn: Motivatie en inspiratie, persoonlijke ontwikkeling, teambuilding, het onmogelijke mogelijk maken, omgaan met tegenslagen, strijd tegen MS, Mount Everest expeditie en sociaal ondernemen.

Impressie van deze spreker

Biografie

Wanneer Niels hoort dat hij de ongeneeslijke ziekte Multiple Sclerose (MS) heeft, is dat voor hem een mokerslag. Niels is dan begin 30 en heeft een succesvolle carrière bij ING. Tot de dag waarop alles voor hem verandert, lacht het leven hem toe. Wat doe je als je te horen krijgt dat je ongeneeslijk ziek bent? Hoe ga je om met de gedachte dat je door je ziekte op elk moment invalide kunt worden? Kun je nog voluit leven als je lichaam je op elk moment in de steek kan laten? Niels besloot de strijd aan te gaan met zijn ziekte en alles uit het leven te halen wat erin zit. Door zijn dromen na te jagen en grenzen te verleggen, ging zijn leven er totaal anders uit zien. Hij gooide het roer om in zijn carrière en na jarenlange voorbereiding stond hij in 2016 als eerste man met MS op de top van Mount Everest.

Naast bergbeklimmer is Niels directeur en mede-eigenaar van Swink, een snelgroeiende sociale onderneming. Bij een sociale onderneming staat het maatschappelijk doel centraal. Swink is een buitengewoon internetbureau dat bedrijven en organisaties helpt om het beste uit hun website te halen en hun online doelstellingen efficiënt te realiseren. Dit doet Swink met talentvolle medewerkers die door hun autisme een afstand hebben tot de arbeidsmarkt. Mensen met autisme hebben vaak bijzondere talenten die goed aansluiten bij de diensten van Swink. Door hen een veilige omgeving te bieden, kunnen de medewerkers bij Swink excelleren. Een win-win situatie voor zowel de klanten die uitstekende dienstverlening krijgen als de maatschappij.

Indrukwekkend verhaal van een inspirerend persoon & ondernemer en zeker een aanrader voor een zakelijk event.

De krachtige en heldere lezing van Niels stimuleert je om voor jezelf te bepalen wat nu echt belangrijk is in het leven. Niels laat je nadenken over de vraag hoe je moeilijkheden kunt overwinnen en geeft je mee hoe belangrijk het is om plezier te hebben.

Boek Niels van Buren nu als spreker

Heb jij interesse om Niels van Buren te boeken als spreker? SportsSpeakers is al meer dan 15 jaar hét sprekersbureau van Nederland uit de sport en geeft vrijblijvend advies op maat.