Nicolien Sauerbreij

Nicolien Sauerbreij

Olympisch kampioene snowboarden

De kracht van deze spreker
  • Motivatie
  • Doelgericht
  • Vitaliteit
Talen:
  • Nederlands
  • Frans
  • Duits
  • Engels

Over Nicolien Sauerbreij

Nicolien Sauerbreij wint in Vancouver in 2010 een gouden medaille op de reuzenslalom met het snowboard. Dit betekende de 100ste gouden medaille voor Nederland in de geschiedenis van de Olympische Spelen. In februari 2015 beëindigde Nicolien haar lange en imposante carrière. Na haar carrière ging Nicolien aan de slag bij Randstad en heeft ze een opleiding afgerond als sportmasseur.

Het menu moet af en toe veranderen om hongerig te blijven

Waarom Nicolien Sauerbreij inhuren als spreker ?

Nicolien is beschikbaar voor presentaties, interviews en clinics. Tijdens haar presentaties spreekt ze met passie over de 'weg naar goud'. Ook is Nicolien openhartig over haar tegenslagen en doorzetten en vertelt ze graag hoe ze daar mee om is gegaan.

Impressie van deze spreker

Biografie

Nicolien Sauerbreij staat al meer dan tien jaar aan de wereldtop bij het Alpine Snowboarden. Al vanaf haar 18e maakt ze deel uit van het Wereldbeker-circuit. Na een aantal goede jaren (2001-2003) waarin ze onder meer tweede werd in het eindklassement om de WorldCup waren er ook mindere jaren. Uiteraard zijn hiervoor altijd redenen aan te wijzen, waarbij een zware rugblessure de belangrijkste is. Nadat ze in de zomer van 2006 helemaal hersteld is, en weer zonder beperkingen kan sporten, lijkt Nicolien aan een tweede topsportcarrière bezig te zijn. Bij het WK in januari 2007 werd ze vierde en na jaren van afwezigheid aan de top ook weer de tweede plaats in het tussenklassement van de WorldCup. Nicolien Sauerbreij is een gedreven sportster, die een professioneel leven leidt ten dienste van de sport. Het hoogtepunt uit haar carrière vond plaats in Vancouver. Op de Olympische Spelen in 2010 won ze Goud op de slalom! Daarmee won ze de 100ste Gouden medaille voor Nederland in de geschiedenis. In februari 2015 beëindigde Nicolien haar lange en imposante carrière. Na haar actieve carrière is Nicolien aan de slag gegaan bij Randstad Participatie waarbij zij mensen met een geestelijke en lichamelijke beperking begeleidt naar een werkplek, waar ze tot 1 mei 2016 werkzaam is geweest. Vervolgens besloot ze om samen met haar zus een bedrijf in sportmassages te beginnen. Daarnaast is Nicolien analist voor o.a. Eurosport tijdens verschillende ski- en snowboard wedstrijden.

De passie spat er vanaf!

Nicolien’s persoonlijkheid spat van het scherm af, zij was heel flexibel en top voorbereid met beeldmateriaal. Een onwijs inspirerende vrouw, die goed met ons schakelde om weer een top sessie neer te zetten. Heel gaaf ook dat ze haar Medaille had meegenomen (ik mocht hem zelfs even omdoen van haar).

8.7

Hoogtepunten

  • 23 World Cup overwinningen 2002 - 2010
  • Winnares algemeen klassement World Cup 2008 en 2010
  • Olympisch kampioen slalom Vancouver 2010

Boek Nicolien Sauerbreij nu als spreker

Heb jij interesse om Nicolien Sauerbreij te boeken als spreker? SportsSpeakers is al meer dan 15 jaar hét sprekersbureau van Nederland uit de sport en geeft vrijblijvend advies op maat.