Nico Rienks

Nico Rienks

Voormalig roeier en directeur Arbodienst

De kracht van deze spreker
  • Vitaliteit
  • Leiderschap
  • Energiek
Talen:
  • Nederlands

Over Nico Rienks

Nico Rienks is de succesvolste roeier die Nederland kent. Zo won Nico tweemaal goud in de dubbeltwee en Holland acht. Nico deed in het totaal mee aan vijf Olympische Spelen.

Achtmaal jezelf wordt nooit goud

Waarom Nico Rienks inhuren als spreker ?

Nico Rienks is beschikbaar voor presentaties en clinics. Door zijn ervaring in de topsport en als directeur van de ARBO dienst legt Nico in zijn presentaties uitstekend de link tussen het bedrijfsleven en de sport.

Biografie

In de roeisport had Rienks het liefst uitgeblonken als skiffeur, maar evenals tijdgenoot Ronald Florijn was hij als solist wel goed, maar niet zo goed dat hij internationaal aan de top kon komen. Met Florijn in de dubbeltwee bleek hij wel van wereldklasse. In 1988 behaalden Rienks en Florijn goud bij de Olympische Spelen in de dubbeltwee, na een geweldige race. Twee jaar na het Goud van 1988 bleven Rienks en Florijn nog een duo in de boot, daarna ging Rienks dubbelen met Henk Jan Zwolle. Samen behaalden zij de wereldtitel in 1991. Rienks heeft na het dubbelen het plan opgevat om een sterke Holland Acht te formeren om zodoende hoge ogen te gooien tijdens de Spelen van 1996 in Atlanta. Mede door het hardnekkige doorzetten van Rienks in het voortraject, maar ook tijdens de Spelen, veroverde de Holland Acht goud in Atlanta 1996. Nico Rienks heeft zijn sportieve loopbaan afgesloten na de Spelen van Sidney. Hij wordt gezien als de beste Nederlandse roeier van de vorige eeuw.

Impressie van deze spreker

Hoogtepunten

  • Wereldkampioen dubbeltwee Wenen 1991
  • Olympisch kampioen dubbeltwee Seoul 1988 en 1996
  • Winnaar Fanny Blankers-Koen Trofee 2005

Boek Nico Rienks nu als spreker

Heb jij interesse om Nico Rienks te boeken als spreker? SportsSpeakers is al meer dan 15 jaar hét sprekersbureau van Nederland uit de sport en geeft vrijblijvend advies op maat.

Wil je op de hoogte blijven rondom alle nieuwtjes van onze sprekers? Volg ons Instagram kanaal