Neal Petersen

Neal Petersen

Presentator FC Afkicken op FOX en ondernemer

De kracht van deze spreker
  • Ondernemen
  • Internationaal
  • Innovatief
Talen:
  • Nederlands
  • Engels

Hoogtepunten

  • Oprichten Sport Amerika 2010
  • Oprichten eigen bedrijf YIRO 2014
  • Presentator bij Fox Sports heden

Over Neal Petersen

Neal Petersen is mede-oprichter en eigenaar van YIRO, een online tv-productiemaatschappij, gericht op sportprogramma’s. Daarnaast presenteert Neal diverse programma’s. Zo is hij de host op FOX en FOX Sports voor ‘UFC Fight Night’ en presenteert hij hét online voetbalpraatprogramma FC Afkicken dat ook wordt uitgezonden op FOX.

Niks is onmogelijk, als je er maar alles voor over hebt

Waarom Neal Petersen inhuren als spreker ?

Neal is de ideale gespreksleider of dagvoorzitter. Hij is altijd zeer goed voorbereid en weet daarom een perfecte sfeer te creëren tijdens elk gesprek. Zeer inhoudelijk, scherp, maar ook zeker met humor waar het kan. Dankzij zijn ruime ervaring als ondernemer en televisiepresentator weet Neal precies hoe hij moet schakelen tussen spreker en het publiek.

Impressie van deze spreker

Biografie

Neal Petersen droomde als jonge jongen van het leven als profvoetballer. Verder dan het hoogste jeugdelftal van FC Groningen en een Oostenrijks avontuur wist hij het niet te schoppen. Zijn studie bracht hem in Boston, waar hij de basis legde voor zijn huidige denkwijze. 'Niks is onmogelijk, zolang je er maar alles voor over hebt.' Zijn eerste bedrijf, Sport Amerika, richtte hij op in 2010. Inmiddels is Sport Amerika het medium in Nederland op het gebied van Amerikaanse sporten. In 2012 werd Neal programmadirecteur bij Infostrada Sports, destijds de tv-producent van o.a. Voetbal International, Nederlands Elftal, European Hockey League en de Formule 1. Eind 2014 besloot Neal, samen met collega Joris Boerhof, voor zichzelf te beginnen. Meer creatieve vrijheid en snellere besluitvorming waren twee van de belangrijkste redenen om uiteindelijk YIRO op te richten. YIRO is een tv-productiemaatschappij die zich richt voornamelijk richt op het ontwikkelen en produceren van online (praat)programma's op het gebied van sport. Binnen twee jaar is YIRO dé partij geworden in Nederland als het gaat om online videocontent. Neal is daarnaast de presentator van FC Afkicken, een online voetbaltalkshow, die meerdere malen per week wordt uitgezonden. Naast deze werkzaamheden is Neal tevens het gezicht voor FOX en FOX Sports op het gebied van 'UFC Fight Night.'

Boek Neal Petersen nu als spreker

Heb jij interesse om Neal Petersen te boeken als spreker? SportsSpeakers is al meer dan 15 jaar hét sprekersbureau van Nederland uit de sport en geeft vrijblijvend advies op maat.

Wil je op de hoogte blijven rondom alle nieuwtjes van onze sprekers? Volg ons Instagram kanaal!