Mirjam Pol

Mirjam Pol

Zesvoudig Dakar rally medaillewinnaar, topsporter en ondernemer

De kracht van deze spreker
  • Doorzettingsvermogen
  • Omgaan met tegenslagen
  • Doelen stellen
Talen:
  • Nederlands

Hoogtepunten

  • Eerste Nederlandse vrouw die Dakar rally uit rijdt 2006
  • Winnaar dames klassement Dakar rally 2009
  • Finisht Dakar met een gebroken onderarm als 2e dame 2018

Over Mirjam Pol

Rallyrijdster Mirjam Pol schreef in 2006 historie door als 22-jarige, de Dakar rally, de zwaarste rally ter wereld, met de motor uit te rijden. Van de zeven keer dat zij aan de start verscheen, behaalde zij zes keer de eindstreep. Een score om trots op te zijn, aangezien meer dan de helft van de deelnemers ieder jaar uitvalt. In 2018 reed zij tien dagen lang met een gebroken onderarm en toch wist zij met dank aan haar doorzettingsvermogen, Twentse nuchterheid en gezonde verstand de eindstreep te halen.

I can. I will. End of story

Waarom Mirjam Pol inhuren als spreker ?

Mirjam verzorgt lezingen en presentaties waarin zij haar ervaringen met veel enthousiasme deelt en de link legt tussen de rallywereld en het bedrijfsleven. Het feit dat er maar een handjevol dames over de hele wereld zijn die dit doen maakt Mirjam’s verhaal uniek. Omgaan met tegenslagen, doorzetten, doelen stellen én bijstellen, zijn zomaar een greep uit haar dagelijkse ‘Rally’ bestaan.

Impressie van deze spreker

Biografie

De liefde voor de motorsport werd Mirjam met de paplepel ingegoten door haar vader (de veel te vroeg overleden kampioen grasbaanrace en zijspancrosser Hans Pol), haar moeder en haar broer. Op vierjarige leeftijd maakte Mirjam voor het eerst kennis met een echt crossmotortje en was zij gelijk verkocht. In januari 2006, op slechts 22-jarige leeftijd, debuteerde Mirjam als eerste Nederlandse motorrijdster ooit in de zwaarste rally ter wereld; Le Dakar, slechts een half jaar na haar afstuderen aan de Academie voor Lichamelijke Opvoeding in Groningen. Onbevangen maar wel met achttien jaar motorervaring wist zij de eindstreep te behalen. Mirjam liet zien zich als rookie prima staande te kunnen houden tussen het hoofdzakelijk mannelijke motorgeweld. Dat haar Dakaravontuur geen bevlieging was en Mirjam geen ééndagsvlieg was, bleek toen de Dakar karavaan verhuisde naar Zuid-Amerika. Haar gezonde verstand, doorzettingsvermogen en Twentse nuchterheid werden in Dakar 2009 beloond met de overwinning in het damesklassement! In de periode 2012 tot 2017 koos Mirjam een andere richting binnen de rallywereld. Zes jaar lang reisde zij de wereld over als assistent-teammanager voor verschillende rally teams, waaronder voor het Honda fabrieksteam. In 2018 maakte Mirjam haar rentree op de motor. Tijdens deze Dakar editie reed Mirjam tien dagen lang met een gebroken onderarm. Opgeven staat niet in haar woordenboek en zo wist ze, met bloed, zweet en tranen, de eindstreep uiteindelijk toch te bereiken.

Boek Mirjam Pol nu als spreker

Heb jij interesse om Mirjam Pol te boeken als spreker? SportsSpeakers is al meer dan 15 jaar hét sprekersbureau van Nederland uit de sport en geeft vrijblijvend advies op maat.