Michael Kraaij

Michael Kraaij

Professioneel golfer

Michael Kraaij
De kracht van deze spreker
  • Motivatie
  • Doorzettingsvermogen
  • Doelgericht
Talen:
  • Nederlands
  • Engels

Over Michael Kraaij

Michael Kraaij is professioneel golfer op de Pro Golf Tour. Door de ruime ervaring die hij de afgelopen 17 jaar heeft opgedaan door wedstrijden op het hoogste niveau te spelen is hij in staat om zijn kennis over het spel en alles dat bij topsport komt kijken, over te brengen aan anderen. Michael werkt momenteel nog hard om zich continu te blijven ontwikkelen als prof golfer.

Waarom Michael Kraaij inhuren als spreker?

Als professioneel golfer is Michael Kraaij in staat om golfers van alle niveaus praktische kennis bij te brengen waardoor golfprestaties zullen verbeteren. Kennis over doelgericht trainen, golf gerelateerde oefeningen, mentale training en course management is door middel van clinic’s, masterclasses of presentaties over te brengen. Door al ruim 10 jaar golfen op het hoogste internationale niveau te combineren met uitstekende resultaten op school, universitaire studie en werk, is Michael tevens in staat om het een en ander te vertellen over planning, presteren onder druk, discipline, hard werken, doelen stellen en doorzetten aan het bedrijfsleven.

Biografie

Michael is op zevenjarige leeftijd begonnen met golf bij de Westfriese golfclub. Nadat hij direct na zijn eerste wedstrijd werd gescout door de Nederlandse selectie (NGF), heeft hij van zijn achtste tot zijn 22ste alle selecties van de NGF doorgelopen. Toen hij op elfjarige leeftijd het NK t/m 12 jaar won, is hij overgestapt naar Golfclub Houtrak waar hij terecht kwam tussen andere topgolfers. Dit heeft Michael erg geïnspireerd waardoor hij snel met stappen vooruitging. Dit leidde ertoe dat hij op vijftienjarige leeftijd het Dutch Junior Open won en hierdoor een startbewijs voor het KLM Open ontving. Helaas miste hij hier de CUT op één, aangezien hij anders de jongste speler ooit geweest zou zijn die de CUT op de European Tour gehaald zou hebben. De dag na deze teleurstelling won Michael direct met acht slagen verschil het NK t/m 15 jaar. In de jaren die volgde werden meerdere topnoteringen op nationaal en internationaal niveau behaald, waardoor Michael nog drie keer deelname aan het KLM Open afdwong als amateur. Michael besloot na het WK in Japan in september 2014 om als professional zijn carrière te vervolgen, nadat hij zijn Bachelor Economie & Bedrijfskunde en Master Accountancy & Control aan de UvA had afgerond in deze zomer. Inmiddels heeft Michael er twee seizoen als professional op de Pro Golf Tour opzitten en doet hij er alles aan om het komende jaar naar de Europese Tour te promoveren.

Impressie van deze spreker

Hoogtepunten

  • Winnaar bij RiverWoods Junior International 2007
  • Winnaar van de Faldo Series Netherlands Championship U21 2011
  • Winnaar Dutch Open 2013

Boek Michael Kraaij nu als spreker