Merel van Dongen

Merel van Dongen

Speelster Nederlands Elftal en Atlético Madrid

De kracht van deze spreker
  • Doorzetten
  • Enthousiast
  • Motiveren
Talen:
  • Nederlands

Hoogtepunten

  • Tweevoudig Nederlands kampioen 2012 - 2017
  • Deelname WK 2015
  • Tweevoudig bekerwinnaar 2012 - 2017

Over Merel van Dongen

Als geboren Amsterdammer is het voor Merel een droom om voor Ajax te spelen. Ze komt uit een topsportfamilie en groeide op in een omgeving waar sport en studie centraal stond. Al vroeg is zij vastberaden het Nederlands Elftal te halen en geholpen door haar interesse in psychologie stippelt zij haar eigen route uit. Met succes. Tot in de zomer van 2017 haar grote droom in duigen valt.

Luctor et emergo

Waarom Merel van Dongen inhuren als spreker ?

Merel van Dongen is inzetbaar voor het geven van presentaties en clinics. Ze spreekt openlijk, ontwapenend en vol enthousiasme met een tikkeltje zelfspot over het (letterlijk) verleggen van grenzen, het omgaan met tegenslag en de rol die psychologie speelt in haar leven als topsporter. Ook is zij als speelster van Atletico Madrid en het Nederlands team inzetbaar voor het geven van voetbalclinics.

Impressie van deze spreker

Biografie

Sport heeft altijd centraal gestaan in het leven van Merel van Dongen en haar twee zussen Sanne en Tessel. Alle drie werden ze Nederlands kampioen en zijn ze actief voor Nederlandse teams (voetbal, rugby en basketbal). Op haar vijfde begon ze als hummeltje met voetballen waarna ze na jaren hard werken in 2011 haar debuut met ADO Den Haag in de Eredivisie maakt. In 2012 vertrekt ze naar Alabama (USA) om daar de studie psychologie te combineren met voetbal. Een summa cum laude bachelor en kruisbandblessure later maakt ze op 7 februari 2015 haar officiële debuut voor het Nederlands Elftal. Toen Ajax bekend maakte te starten met een vrouwenteam wilde Merel maar één ding: spelen in het rood-wit van Ajax. Haar meisjesdroom kwam uit en Merel veroverde bij Ajax haar plekje. In de tussentijd speelde ze met het Nederlands Elftal het EK in Zweden, het WK in Canada en was ze ook daar een vaste waarde in de selectie geworden. In 2017 won Ajax de felbegeerde titel en enkele weken later de Beker. Deze hoogtepunten werden opgevolgd door een uiterst dieptepunt toen Merel als laatste afviel voor de selectie van het EK in eigen land. In 2018 stapt Merel over van haar geliefde Ajax naar Real Betis in Spanje. Sinds 2020 is Merel actief bij Atletico Madrid.

Inspirerend!

Merel wist een zaal met ruim 400 studenten te boeien. En dat is tegenwoordig niet meer zo makkelijk. Ze voelt het publiek perfect aan en stuurt je met een nieuwe dosis energie en inspiratie weer terug naar huis.

8.9

Boek Merel van Dongen nu als spreker

Heb jij interesse om Merel van Dongen te boeken als spreker? SportsSpeakers is al meer dan 15 jaar hét sprekersbureau van Nederland uit de sport en geeft vrijblijvend advies op maat.

Wil je op de hoogte blijven rondom alle nieuwtjes van onze sprekers? Volg ons Instagram kanaal!