Max Caldas

Max Caldas

Bondscoach Nederlandse hockeymannen

De kracht van deze spreker
  • Motivatie
  • Cultuur
  • Leiderschap
Talen:
  • Nederlands
  • Engels

Over Max Caldas

De van oorsprong Argentijnse Max Caldas was zelf een succesvol hockeyer bij Klein Zwitserland en coachte voordat hij als bondscoach aan de slag ging onder meer Amsterdam en Bloemendaal. Max is een man van duidelijkheid en heldere woorden: ‘Geen vraag blijft onbeantwoord’.

De dag dat je jezelf niet meer wilt verbeteren, is het begin van het einde

Waarom Max Caldas inhuren als spreker ?

Max Caldas geeft presentaties waarbij interactiviteit centraal staat. Hij vertelt over zijn ervaringen in het spelen en werken met teams. Thema's als coaching, leiderschap, het ontwikkelen van talent en samenwerken komen daarin aan bod.

Impressie van deze spreker

Biografie

Maximiliano Caldas werd geboren in Buenos Aires, Argentinië. Op zijn negentiende debuteerde hij voor nationaal Argentijns hockeyteam. Caldas vervolgde zijn carrière vanaf halverwege zijn twintiger jaren bij de Nederlandse club Klein Zwitserland. Na 4 jaar actief te zijn geweest in heren 1 stopte hij noodgedwongen door een blessure met actief hockeyen. Max Caldas besloot zijn loopbaan te vervolgen als hockeycoach. Eerst als coach van Leiden Heren 1 en vanaf de zomer van 2006 als succesvol coach van dames 1 van Amsterdam. Daarnaast was Max vanaf 2005 assistent-bondscoach van het Nederlandse damesteam. Samen met Marc Lammers behaalde hij met dit team op de Olympische spelen van 2008 in Beijing een zeer verdiende Gouden medaille. Toen Herman Kruis bij de Nederlandse hockeydames vertrok, werd Max benaderd door de KNHB. Destijds coachte hij de heren van Bloemendaal, waar hij grote successen mee behaalden, maar in goed overleg mocht hij van de club de uitdaging aan gaan. Sindsdien probeert hij de Nederlandse hockeydames naar een nog hoger niveau te tillen. Max Caldas is een nuchtere coach die het liefst tussen zijn team staat. 'Hiërarchische leiderschap past niet bij mij en dat ga ik nu niet veranderen.' Daarnaast ziet hij zichzelf als een dienende coach. Hij is er voor om het team beter te laten spelen, niet om zichzelf meer aanzien te geven. Dit succes werd bekroond tijdens de Olympische Spelen in Londen 2012 met een Gouden medaille voor het Nederlands dames hockeyteam onder zijn leiding. Het succes heeft zich voortgezet door in 2014 wereldkampioen te worden met het Nederlands dames hockeyteam. Op dit moment is Max Caldas de bondscoach van het Nederlands mannen hockeyteam. Op het EK Hockey 2015 in Engeland behaalde hij met het team een gouden medaille. In 2017 prolongeerde hij met het Nederlandse herenteam deze titel. Max als huidige coach in 2021 van de Oranje Heren treedt na de Olympische Spelen van Tokio in dienst van de Spaanse bond en heeft zijn handtekening gezet onder een contract van drie jaar, tot en met de Spelen van Parijs in 2024.

Max Caldas spreekt geweldig over 'winning teams'.

Topspreker met duidelijke visie over het creëren van winning teams. Grappig, goed verhaal en super goede wisselwerking met het publiek. Top evenement door Max zijn bijdrage! - NN Investment Partners

8.9

Hoogtepunten

  • Olympisch Goud als bondscoach van het Nederlands dames hockeyteam 2012
  • Wereldkampioen als coach van het Nederlands dames hockeyteam 2014
  • Europees Kampioen als coach van Nederlands heren hockeyteam 2015 2017

Boek Max Caldas nu als spreker

Heb jij interesse om Max Caldas te boeken als spreker? SportsSpeakers is al meer dan 15 jaar hét sprekersbureau van Nederland uit de sport en geeft vrijblijvend advies op maat.