Maurits Hendriks

Maurits Hendriks

Technisch directeur NOC*NSF

De kracht van deze spreker
  • Zakelijk
  • Leiderschap
  • Talentontwikkeling
Talen:
  • Nederlands
  • Engels

Over Maurits Hendriks

Maurits Hendriks coachte de Nederlandse hockeymannen naar Olympisch Goud en leidde Spanje naar een Europese titel. De technisch directeur van het NOC-NSF heeft een scherp oog voor ontwikkelingen en innovaties en geeft hier inspirerende presentaties over.

Help elkaar om te winnen

Waarom Maurits Hendriks inhuren als spreker ?

In zijn presentaties geeft Maurits Hendriks op inspirerende wijze zijn visie op coaching, talentontwikkeling, innovatie, samenwerken en het omgaan met cultuurverschillen. Hierbij weet hij nadrukkelijk de vertaalslag te maken naar het bedrijfsleven.

Impressie van deze spreker

Biografie

Al tijdens zijn studies rechten en communicatie richtte Maurits Hendriks zich op het trainerschap. Als twintiger ging hij op eigen kosten naar het buitenland, met als doel het vergaren van zoveel mogelijk hockeykennis. Na een rol als assistentcoach kreeg Maurits in 1995 de kans om op eigen benen te staan bij HGC uit Wassenaar. Hij wist dat jaar direct landskampioen te worden met HGC. Daarnaast werd hij assistent van bondscoach Roelant Oltmans bij het Nederlands herenteam. In drie jaar tijd wonnen zij de Champions Trophy en werden ze zowel Wereld- als Olympisch Kampioen. Toen Oltmans in 1998 stopte, volgde Maurits Hendriks hem als bondscoach op. Een grote uitdaging stond Hendriks te wachten. Nederland was al het beste team ter wereld en aan de top blijven blijkt in praktijk een grotere opgave dan er te komen. Het succes van de afgelopen jaren werd geëvenaard. Tijdens de Olympische Spelen van Sydney in 2000 behaalde Nederland onder leiding van Hendriks de Gouden medaille. Na de Olympische Spelen van 2000 besloot Maurits Hendriks een nieuwe uitdaging aan te gaan. In 2001 trad hij in dienst bij de Spaanse hockeybond. Eerst achter de schermen, als technisch directeur. In 2002 ging hij aan de slag als bondscoach van het Spaanse nationale herenteam. Het team stond op de 11e plaats van de wereldranglijst en zoals Maurits Hendriks het verwoordde: 'Ze spraken letterlijk en figuurlijk niet dezelfde taal'. Twee jaar lang reisde Maurits Hendriks stad en land af om inzicht te krijgen in de verschillende culturen van Spanje. Uiteindelijk resulteerde dit in het winnen van de Champions Trophy in 2004, de Europese titel in 2005 en een zilveren medaille op de Spelen van Beijing in 2008. In december 2008 werd Maurits Hendriks benoemd tot de opvolger van Charles van Commenee als technisch directeur van NOC *NSF. Tevens werd Maurits benoemd als Chef de mission voor de Spelen van Londen 2012 en Sochi 2014. Voor de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro werd Maurits wederom aangesteld als Chef de mission. Op dit moment is hij technisch directeur bij het NOC*NSF.

Hoogtepunten

  • Goud als bondscoach van de Nederlandse hockeyheren Olympische Spelen Sydney 2000
  • Zilver als bondscoach van de Spaanse hockeyheren Olympische Spelen Beijing 2008
  • Chef de Mission Londen, Sochi en Rio de Janeiro 2012, 2014 en 2016

Boek Maurits Hendriks nu als spreker

Heb jij interesse om Maurits Hendriks te boeken als spreker? SportsSpeakers is al meer dan 15 jaar hét sprekersbureau van Nederland uit de sport en geeft vrijblijvend advies op maat.