Mary Kok-Willemsen

Mary Kok-Willemsen

Voormalig coach vrouwenploeg + hoofdjeugdopleiding FC Twente

Mary Kok-Willemsen
De kracht van deze spreker
  • Talentontwikkeling
  • Cultuur
  • Doelgericht
Talen:
  • Nederlands
  • Engels

Over Mary Kok-Willemsen

Als voormalig trainer en manager van het vrouwenvoetbal van FC Twente is Mary Kok-Willemsen in te zetten voor uitdagende- en interactieve presentaties voor de meest uiteenlopende doelgroepen. Het publiek wordt actief bij de thema’s betrokken. De kracht van Mary haar presentaties is dat ze real time anticipeert op haar toehoorders. Vanuit haar voetbalexpertise sluit ze regelmatig aan als gast bij Studio Voetbal en bij Radio 1.

Nothing is impossible, just avoid 'big' people with small minds

Waarom Mary Kok-Willemsen inhuren als spreker?

Mary Kok-Willemsen neemt u mee langs diverse processen binnen een sportteam en een professionele voetbalclub. Ze maakt deze processen herkenbaar en inzichtelijk. Mary maakt op een creatieve- en interactieve manier duidelijk hoe benadering van deze groepsprocessen binnen iedere organisatie kan leiden tot falen of succes. Thema's die aan bod komen zijn; Talentherkenning & Talentontwikkeling, Perceptie & Perspectief, Diversiteit en rolmodellen, van Afhankelijkheid naar Onafhankelijkheid en het proces van Amateur naar Professional. Daarnaast is Mary Kok-Willemsen ook in staat om te presenteren in Engels zodat zij ook prima voor internationale gezelschappen kan worden ingezet.

Weet de mannen stil te krijgen

Het is een enorm compliment waard dat jij een zaal met louter mannen, die allemaal menen verstand van voetbal te hebben, ruim een uur volledig stil weet te krijgen. - Hengelose Ondernemersclub

8.3

Biografie

De in 1978 in Utrecht geboren Mary Kok bleek al snel een talent en passie te hebben voor voetbal. Vanaf jongs af aan was zij al met een voetbal bezig. Na eerst zelf te hebben gevoetbald begon zij op 18-jarige leeftijd met het coachen van diverse voetbalteams. In 2001 was zij de initiator van de eerste MeidenVoetbalSchool Nederland in Huissen. In 2006 was zij manager Vrouwenvoetbal FC Twente (start van de eerste professionele voetbalacademie en vrouwenselectie in Nederland) waarna zij tussen 2007 en 2010 coach was van het eerste Vrouwenelftal van FC Twente. Van 2011 t/m 2015 was zij manager FC Twente Vrouwen (technisch en commercieel). Als succesvol ex-trainer, maar ook als technisch- en commercieel manager legde ze bij de FC Twente Vrouwen de lat steeds hoger om steeds weer door te kunnen groeien. Sinds juni 2016 is Mary Kok-Willemsen gestart met haar eigen voetbalmanagementbureau. Met Holland Football University probeert zij internationale partnerships te bewerkstelligen tussen kennisinstellingen, bedrijfsleven en topsport met als doel om ambitieuze spelers, trainers en managers een duurzame professionele opleiding te bieden.

Impressie van deze spreker

Hoogtepunten

  • KNVB Beker 2008
  • Kampioen van Nederland 2011

Boek Mary Kok-Willemsen nu als spreker