Mary Kok-Willemsen

Mary Kok-Willemsen

Voormalig coach vrouwenploeg + hoofdjeugdopleiding FC Twente

De kracht van deze spreker
  • Talentontwikkeling
  • Diversiteit
  • Performance
Talen:
  • Nederlands
  • Engels

Over Mary Kok-Willemsen

Mary Kok Willemsen is een bevlogen spreker die het publiek inspireert, vangt en aanzet tot reflectie en actie. Als voormalig trainer en manager van het vrouwenvoetbal van FC Twente is Mary in te zetten voor een uitdagende- en interactieve presentatie voor de meest uiteenlopende doelgroepen. Met vijf landstitels en drie Bene-League titels verliet zij FC Twente als de meest succesvolle manager ooit om haar bedrijf Holland Football University op te zetten. Met Holland Football University probeert Mary (inter)nationale partnerships tussen kennisinstellingen, bedrijfsleven en topsport te bewerkstelligen. Mary is onderneemster, voorzitter van de FootballEquals Foundation, internationaal gevraagde spreker, moderator en voetbalanalist. Kortom, Mary is een echte pionier in de voetbalwereld.

Nothing is impossible, just avoid 'big' people with small minds

Waarom Mary Kok-Willemsen inhuren als spreker ?

Met Mary haar ervaringen, kennis en haar bekwaamheid weet zij op een inspirerende en innovatieve manier diversiteit te realiseren in een mannenbolwerk. Belangrijke en actuele onderwerpen, op een inspirerende en strategische wijze gecombineerd met herkenbare voetbalverhalen uit zowel het mannenvoetbal als het vrouwenvoetbal . Mary is tevens inzetbaar voor het geven van een presentatie in het Engels, dit maakt Mary ook interessant voor internationale doelgroepen.

Onderwerpen

Teamontwikkeling
Mary neemt je mee door de zeven strategieën om een succesvol team te bouwen. Met voorbeelden uit Oranje ondersteund zij haar presentatie om het nóg begrijpelijker te maken.

Talentontwikkeling
Mary gaat bij het onderwerp talentontwikkeling in op het scoutingsproces, de keuzes tussen het behouden van spelers of toch te gaan voor transfers waar voor beide gevallen prestatie essentieel is. Ze maakt deze processen herkenbaar en inzichtelijk. Mary maakt op een creatieve- en interactieve manier duidelijk hoe benadering van deze groepsprocessen binnen iedere organisatie kan leiden tot falen of succes.

Diversiteit naar de top
Mary spreekt in haar presentatie over diversiteit en hoe dit te realiseren is in een conservatieve mannenwereld. Daarnaast haakt ze in op de echte redenen waarom Sarina Wiegman niet in het mannenvoetbal werkt.

Scoren van Global Goals
Mary haakt in op de vraag ‘’Hoe pak je meer dan drie punten in een wedstrijd?’’ en daarbij bespreekt zij hoe zo een resultaat impact heeft op de toekomst.

Weet de mannen stil te krijgen

Het is een enorm compliment waard dat jij een zaal met louter mannen, die allemaal menen verstand van voetbal te hebben, ruim een uur volledig stil weet te krijgen. - Hengelose Ondernemersclub

8.3

Biografie

De in 1978 in Utrecht geboren Mary Kok bleek al snel een talent en passie te hebben voor voetbal. Vanaf jongs af aan was zij al met een voetbal bezig. Na eerst zelf te hebben gevoetbald begon zij op 18-jarige leeftijd met het coachen van diverse voetbalteams. In 2001 was zij de initiator van de eerste MeidenVoetbalSchool Nederland in Huissen. In 2006 startte ze bij FC Twente voor het eerst een professioneel vrouwenteam én een professionele meidenacademie. Waarna zij tussen 2007 en 2010 coach was van het eerste Vrouwenelftal van FC Twente. Van 2011 tot en met 2015 was zij manager FC Twente Vrouwen, technisch en commercieel. Als succesvol ex-trainer, maar ook als technisch- en commercieel manager legde ze bij de FC Twente Vrouwen de lat steeds hoger om steeds weer door te kunnen groeien. Na haar landskampioenschap in 2011 met onder andere Sari van Veenendaal (FIFA-Goalkeeper of the year) stapte ze naar het management van de club en realiseerde de 1e volledige Businessclub enkel voor de vrouwen. Een unicum wereldwijd.

In 2016, toen ze hoorde dat de meiden geen plek meer kregen in de professionele academie bij FC Twente richtte ze de FootballEquals Foundation op waarmee ze Global Goals 5/10 en 17 helpt scoren.
Haar FootballEquals Academies zijn professionele opleidingen waar jongens/meiden gemengd trainen en ontwikkelen en tegen jongensteams hun wedstrijden spelen. In Afrika wordt de 2de FootballEquals Academy neergezet om ook daar jongens en meiden met voetbaltalent hun eigen perspectief te laten realiseren in combinatie met het volgen van een schoolopleiding.

Impressie van deze spreker

Hoogtepunten

  • KNVB Beker 2008
  • Kampioen van Nederland 2011

Boek Mary Kok-Willemsen nu als spreker