Martin Hersman

Martin Hersman

Voormalig schaatser, vitaliteitscoach en schaatscommentator

De kracht van deze spreker
  • Vitaliteit
  • Media
  • Ondernemen
Talen:
  • Nederlands

Hoogtepunten

  • Tweemaal Nederlands Kampioen Afstanden 2000 en 2002
  • Brons op het WK afstanden in Hamar op de 1500 meter 1996
  • Brons op het WK afstanden in Polen op de 1500 meter 1997

Over Martin Hersman

Martin Hersman is niet alleen bekend van zijn prestaties op het ijs, maar ook van zijn analyses en commentaar tijdens de grote schaatstoernooien. Sinds januari 2016 is Martin Managing Partner bij Lifeguard. Een toonaangevend advies-, trainings- én coachingbureau op het gebied van Health & Performance. Zijn ervaring in de topsport en het bedrijfsleven maken van Martin een allround spreker over vele thema’s.

Word geen gemiddelde van jezelf

Waarom Martin Hersman inhuren als spreker ?

De combinatie van topsport en het bedrijfsleven maken Martin Hersman een interessante spreker voor menig evenement. Hij weet zijn verhaal met humor over te brengen en kan zich buigen over diverse leuke anekdotes uit zijn schaatsverleden. Ook is Martin Hersman zeer geschikt om op uw evenement een rol als dagvoorzitter te vervullen. Met veel enthousiasme weet hij ieder programma aan elkaar te praten en uw evenement te verlevendigen.

Impressie van deze spreker

Biografie

Martin Hersman heeft jarenlang aan de Nederlandse en Internationale top van het schaatsen gestaan. Na jaren te hebben geacteerd op het hoogste niveau kwam voor Martin na de Spelen in 2002 het moment waarop hij besloot een punt te zetten achter zijn sportieve carrière. Martin kan terugkijken op een mooie loopbaan in het schaatsen. Zijn beste prestaties behaalde hij op de 1500 meter. In 1996 pakte hij brons bij het WK afstanden in Hamar en in 1997 deed hij dat in Polen. Bij het NK afstanden won hij tweemaal goud op zijn beste afstand, de 1500 meter. Na zijn actieve schaatscarrière keerde Martin terug naar de ijsbaan als commentator van de NOS. Bij bijna alle schaatswedstrijden (wereldbekerwedstrijden, sprint- en allroundtoernooien en de Olympische Spelen) is Martin medeverantwoordelijk voor het commentaar. Hij wordt geprezen om zijn analytische vermogen en kennis over het schaatsen. Ook heeft hij de kwaliteit om het technische schaatsen begrijpelijk te maken voor de "gewone" kijker.

Naast zijn sportieve carrière heeft Martin er bewust voor gekozen een nieuwe loopbaan op te bouwen. Hij startte in de rol van marketeer bij KPN & Simyo. Vervolgens werd hij als manager een van de drijvende krachten achter de succesvolle nieuwssite NU.nl. Sinds 2015 was Martin betrokken bij opleidingscentrum de Baak waar hij de thema's Vitaliteit en Energiemanagement vorm geeft. Tegenwoordig is Martin Managing Partner bij Lifeguard. Een toonaangevend advies-, trainings- én coachingbureau op het gebied van Health & Performance.

De presentatie van Martin was verfrissend!

Martin is een erg motiverende spreker. Mede door zijn enthousiasme was het een hele leuke én leerzame presentatie.

8.5

Boek Martin Hersman nu als spreker

Heb jij interesse om Martin Hersman te boeken als spreker? SportsSpeakers is al meer dan 15 jaar hét sprekersbureau van Nederland uit de sport en geeft vrijblijvend advies op maat.