Martijn Veltkamp

Martijn Veltkamp

Psycholoog, gedragsveranderaar, en schrijver

De kracht van deze spreker
  • Motivatie
  • Gedragsverandering
  • Prestatieverbetering
Talen:
  • Nederlands
  • Engels

Over Martijn Veltkamp

Dr. Martijn Veltkamp behoort tot de top experts op het gebied van motivatie, prestatieverbetering en gedragsverandering. Hij schreef succesvolle sportboeken, zowel nationaal als internationaal, over de psychologie van presteren en over de impact van sporten op ons hoofd. Martijn helpt bedrijven om inzichten uit de (sport)psychologie te vertalen naar betere werkprestaties en meer werkplezier.

''Train je hoofd zoals je lichaam, en je gaat gegarandeerd vooruit!''

Waarom Martijn Veltkamp inhuren als spreker ?

Martijn weet exact en bevlogen de vertaalslag te maken van topsport en wetenschappelijk onderzoek naar de grillige businesspraktijk. Tijdens presentaties en trainingen illustreert hij hoe je een visie bouwt en hoe dat je leidraad naar de top is. Aan de hand van treffende voorbeelden uit de topsport en decennia aan onderzoek schetst Martijn Veltkamp hoe je in ieder bedrijf tot topprestaties komt door doelen te stellen, te focussen, vertrouwen te kweken, en samen te werken.

Impressie van deze spreker

Biografie

Martijn Veltkamp promoveerde in 2009 als psycholoog aan de Universiteit Utrecht, en publiceerde meerdere wetenschappelijke artikelen rondom thema’s als motivatie, doelen nastreven, en gedragsverandering. Martijn is gedreven om kennis te vertalen naar inzichten die in de praktijk ook echt werken en die iedereen zelf kan gaan toepassen. Hij verruilde zijn academische carrière daarom vervolgens voor een functie in het bedrijfsleven. Zeven jaar lang was Martijn als gedragswetenschapper verbonden aan FrieslandCampina, en zocht bijvoorbeeld uit hoe je mensen richting een gezondere leefstijl beweegt. Als sportliefhebber en psycholoog viel het Martijn op dat er relatief weinig aandacht is voor de mentale kant van presteren. Dat dreef hem er in 2013 toe om dit onderwerp zelf op de kaart te zetten. In 2015 verscheen daarom ‘De verborgen motor’, waarin wordt beschreven hoe de psychologie sportprestaties maakt of breekt. Het werd door de Volkskrant uitgeroepen tot verrassendste Tour de France-boek van het jaar, en verscheen in 2016 internationaal (als ‘The hidden motor’). In 2018 publiceerde Martijn een tweede sportpsychologieboek, ‘Leven in cadans’, waarin hij uitlegt waarom sporten zo goed voor ons brein is. Martijn is daarnaast sinds 2018 eigenaar van het bedrijf Hidden Motor, dat bedrijven helpt om de principes vanuit de sport om beter te presteren ook op hun werkvloer toe te passen.

Hoogtepunten

  • Publicatie ‘De verborgen motor’, uitgeroepen tot verrassendste Tourboek 2015
  • Publicatie ‘The hidden motor’, internationale editie 2016
  • Publicatie ‘Leven in cadans’ 2018

Boek Martijn Veltkamp nu als spreker