Marko Koers

Marko Koers

Voormalig atleet

De kracht van deze spreker
  • Vitaliteit
  • Energiek
  • Doelgericht
Talen:
  • Nederlands

Hoogtepunten

  • Zevende op de 1500 meter tijdens de Olympische Spelen in Atlanta 1996
  • Zesde op de 800 meter tijdens de Wereld Kampioenschappen in Athene 1997
  • Tweede op de 800 meter tijdens de Europese Kampioenschappen Indoor in Valencia 1998

Over Marko Koers

Marko Koers hoorde jarenlang bij de wereldtop op de 800m en 1500m atletiek. In zijn strijd tegen de allersnelste Afrikaanse lopers moest Marko vooral slimmer en efficiënter trainen. Marko Koers is op dit moment coach en trainer in de zakelijke wereld en werkt aan de duurzame ontwikkeling van persoonlijk talent en team dynamiek.

Be inspired! Stel jezelf open voor nieuwe ideeën want de wereld verandert snel

Waarom Marko Koers inhuren als spreker ?

Hoe kun je als individu, als team, als organisatie op een hoog niveau duurzaam blijven presteren in tijden van druk en continue verandering? Marko Koers wilt deelnemers stimuleren om uit hun comfortzone te komen en te blijven groeien naar duurzame prestaties. Marko Koers gebruikt voorbeelden uit de topsport en uit zijn eigen Olympische carrière tijdens zijn presentaties, dag-voorzitterschap, meerdaagse trainingen en workshops. Daarnaast is Marko inzetbaar voor energizers, hardloop clinics, start-to-move clinics, bootcamp trainingen en wake-up workouts.

Impressie van deze spreker

Biografie

Marko Koers studeerde werktuigbouwkunde in Amerika en kwam uit voor het University of Illinois Track and Field Team. Tijdens zijn vijf jarige periode in Amerika won hij drie keer de prestigieuze NCAA titel. Marko vertegenwoordigde Nederland tijdens de Olympische Spelen van Barcelona 1992, Atlanta 1996 en Sydney 2000. Hier liep Marco op de 800 meter en 1500 meter. Hij is tot op de dag van vandaag Nederlands recordhouder op de 1000 meter. In 2004 beëindigde hij zijn sportieve carrière. Tegenwoordig is Marko trainer/coach voor Mentally Fit International en Lifeguard en werkt met organisaties aan het vergroten van persoonlijke en collectieve verantwoordelijkheid voor 'Energy to Perform'. Daarnaast organiseert Marko sportprogramma's voor organisaties voor de duurzame inzetbaarheid van medewerkers. Voor de Stichting Sporttop is Marko mentor van aanstormend sporttalent met als doel om de toppers van de toekomst te behoeden voor de valkuilen waar hij zelf mee heeft geschipperd.

Fantastische presentatie

Marko heeft een fantastische presentatie gegeven aan een groep high potentials van Philips. Zijn focus lag erop dat je alleen langdurig het maximale uit je carriere kan halen als je ook heldere doelen stelt om fit en gezond te leven.

8.3

Boek Marko Koers nu als spreker

Heb jij interesse om Marko Koers te boeken als spreker? SportsSpeakers is al meer dan 15 jaar hét sprekersbureau van Nederland uit de sport en geeft vrijblijvend advies op maat.