Mark Tuitert

Mark Tuitert

Olympisch kampioen schaatsen

De kracht van deze spreker
  • Ondernemen
  • Doelgericht
  • Motivatie
Talen:
  • Nederlands
  • Engels

Over Mark Tuitert

Mark Tuitert stond te boek als het grootste schaatstalent ter wereld, maar valpartijen, ziekte en persoonlijke worstelingen voorkwamen een glansrijke weg naar de top. Na het winnen van Olympisch goud in Vancouver en deelname aan de Spelen in Sochi in 2014, besloot Mark zijn talenten op ander gebied te ontwikkelen. Zo is hij co-founder van First Energy Gum, produceert zijn eigen ‘Drive Podcast’, is trainer bij online sportschool Fitchannel, presenteerde voor het Holland Heineken House en rondde de opleiding ‘Sport, Business and Leadership’ aan Nyenrode University af.

In zijn presentatie legt hij een duidelijke link tussen de topsport en het ondernemerschap door het uitlichten van thema’s als omgang met tegenslagen, persoonlijk leiderschap, teamwork en doelmatig werken.

Zonder strijd geen overwinning

Waarom Mark Tuitert inhuren als spreker ?

Mark Tuitert heeft een inspirerend verhaal dat hij op openhartige wijze vertelt. Hij kan als geen ander een duidelijke verbinding leggen tussen topsport en ondernemen. Hoe gaan je om met tegenslag? Hoe haal jij het beste uit jezelf? De voormalig schaatser zit vol energie en dit is zeker te merken tijdens zijn presentaties en clinics. Mark Tuitert geeft tips & tricks die jou triggeren om je doelen èn dromen te realiseren. Hij schuwt niet persoonlijke onderwerpen ter sprake te brengen. De topsport, de vechtscheiding tussen zijn ouders en de moeizame relatie met zijn vader die daarop volgden: het zijn onderwerpen waaruit Mark zelf zijn lessen trok.

Naast presentaties is Mark inzetbaar voor clinics. Met behulp van zijn ervaring als trainer van FitChannel leert hij je alles over vitaliteit en grenzen verleggen. Hoe ziet jouw ideale voorbereiding eruit? Hoe houd je emoties onder controle? Een clinic met Mark biedt vele mogelijkheden: van trainingen met behulp van psychologische modellen en uitgebreide analyse tot een training op skates, de workshop kan volledig worden aangepast naar wens!

Helemaal top!

Mark heeft met zijn persoonlijk verhaal onze medewerkers geïnspireerd over vakmanschap, vitaliteit en verandervermogen. Dat deed hij met veel enthousiasme ! Er zit snelheid in zijn verhaal, humor en jawel, we hebben ook nog even geschaatst !

9

Biografie

Mark Tuitert stapte op jonge leeftijd van het skeeleren over op het langebaanschaatsen en specialiseerde zich in de korte- en middellange afstanden. Hij stond te boek als het grootste schaatstalent ter wereld, maar valpartijen, ziekte en persoonlijke worstelingen voorkwamen dat hij dat talent maximaal kon benutten. Juist die tegenslagen vormden de basis van een zoektocht naar alle ingrediënten die nodig zijn voor succes.

Na vijftien jaar aan de wereldtop te hebben geschaatst en vele grote toernooien te hebben gewonnen, met als toppunt Olympisch Goud op de 1500 meter in 2010 nam hij afscheid in 2014. Na zijn topsport carrière is Mark vastberaden om ook op maatschappelijk gebied de top te bereiken.

Zijn expertise van de schaatssport kwam goed van pas tijdens werkzaamheden als presentator bij onder andere het Holland Heineken House in PyeongChang tijdens de Spelen van 2018. Bovendien rondde hij in 2016 de opleiding Sport, Business en Leadership aan de Universiteit van Nyenrode af en stortte zich vol op het ondernemerschap. Hij richtte First Energy Gum op in 2017, waarmee hij o.a. topsportend Nederland voorziet van energie en waar hij verantwoordelijk is voor online marketing. Vitaliteit en gezondheid spelen een belangrijk onderdeel in zijn leven, via FitChannel motiveert Mark mensen om te trainen en gezond te leven, ook adviseert hij bedrijven op het gebied van vitaliteit.

Impressie van deze spreker

Hoogtepunten

  • Europees Kampioen 2004
  • Olympisch Goud Spelen Vancouver 2010
  • Oprichtingen First Energy Gym 2017

Boek Mark Tuitert nu als spreker

Heb jij interesse om Mark Tuitert te boeken als spreker? SportsSpeakers is al meer dan 15 jaar hét sprekersbureau van Nederland uit de sport en geeft vrijblijvend advies op maat.