Mark Tuitert

Olympisch Kampioen schaatsen

De kracht van deze spreker
  • Ondernemen
  • Doelgericht
  • Motivatie
Talen:
  • Nederlands
  • Engels

Over Mark Tuitert

Mark Tuitert stond te boek als het grootste schaatstalent ter wereld, maar valpartijen, ziekte en persoonlijke worstelingen voorkwamen een glansrijke weg naar de top. Na het winnen van Olympisch goud in Vancouver en deelname aan de Spelen in Sochi in 2014, besloot Mark zijn talenten op ander gebied te ontwikkelen. Zo was hij onder andere presentator bij het KPN Clubhuis tijdens de Olympische Spelen in Rio, is hij trainer van FitChannel en stortte hij zich, na afronding van een opleiding ‘Sport, Business and Leadership’ vol op het ondernemerschap. In zijn presentatie legt hij een duidelijke link tussen de topsport en het ondernemerschap door het uitlichten van thema’s als teamwork, leiderschap, doelmatig werken en omgang met tegenslagen.

Zonder strijd geen overwinning

Waarom Mark Tuitert inhuren als spreker?

Mark Tuitert heeft een inspirerend verhaal dat hij op openhartige wijze vertelt. Bovendien kan hij als geen ander een duidelijke verbinding leggen tussen topsport en ondernemen. De oud-schaatser zit vol energie en dit is zeker te merken tijdens zijn presentaties en clinics. Hoe haal jij het beste uit jezelf? Mark Tuitert geeft tips & tricks die jou triggeren om je doelen èn dromen te realiseren. Hij schuwt niet persoonlijke onderwerpen ter sprake te brengen. De topsport, de vechtscheiding tussen zijn ouders en de moeizame relatie met zijn vader die daarop volgden: het zijn onderwerpen waaruit Mark zelf zijn lessen trok.

Naast presentaties is Mark inzetbaar voor clinics die verschillende doelen kunnen dienen. Met behulp van zijn ervaring als trainer van FitChannel leert hij je alles over vitaliteit en grenzen verleggen. Hoe ziet jouw ideale voorbereiding eruit? Hoe houd je emoties onder controle? Opnieuw is een duidelijk verband tussen topsport en bedrijfsleven te vinden. Een clinic met Mark biedt vele mogelijkheden: van trainingen met behulp van psychologische modellen en uitgebreide analyse tot een training op zijn eigen Cardiff Cruiser skates, de workshop kan volledig worden aangepast naar wens!

Een geslaagde presentatie!

Mark deelde zijn persoonlijke ervaringen met ons waardoor je je goed kon inleven in zijn verhaal. Daarnaast koppelde hij zijn verhaal telkens aan ons thema 'Topzorg is Topsport', waardoor hij echt van toegevoegde waarde voor ons programma was. Kortom: een geslaagde presentatie!

9

Biografie

Mark Tuitert stapte op jonge leeftijd van het skeeleren over op het langebaanschaatsen en specialiseerde zich in de korte- en middellange afstanden. Hij stond te boek als het grootste schaatstalent ter wereld, maar valpartijen, ziekte en persoonlijke worstelingen voorkwamen dat hij dat talent maximaal kon uitputten. Dit gaf hem de kans zijn talenten op ander gebied in te zetten. Na vijftien jaar aan de wereldtop te hebben geschaatst en vele grote toernooien te hebben gewonnen, met als toppunt Olympisch Goud op de 1500 meter in 2010, viel na een periode van moedige keuzes en vastberadenheid na deelname aan de Olympische Spelen in Sochi 2014 het doek.

Echter was Mark Tuitert na zijn carrière als topsporter vastberaden ook op maatschappelijk gebied de top te bereiken. Zijn expertise van de schaatssport kwam goed van pas tijdens werkzaamheden als presentator bij, onder andere, het KPN Clubhuis tijdens de Olympische Spelen van Rio. Bovendien rondde hij in 2016 de opleiding Sport, Business en Leadership aan de Universiteit van Nyenrode af en stortte zich vol op het ondernemerschap. Hij ging terug naar zijn roots en haalde de Cardiff Cruisers, een nieuw soort skate, naar Nederland. Hoe hij een druk privéleven met een succesvol zakenleven combineert, vertelt Mark je graag tijdens een van zijn presentaties. Hij is nu betrokken bij FitChannel en is bezig met het opzetten van het cafeïne kauwgommerk FIRST.

Impressie van deze spreker

Hoogtepunten

  • Europees Kampioen 2004
  • Olympisch Goud Spelen Vancouver 2010
  • Diploma Nyenrode Sports Leadership 2016

Boek Mark Tuitert nu als spreker

Heeft u interesse om Mark Tuitert te boeken als spreker? SportsSpeakers denkt graag met u mee naar de mogelijkheden. Mark Tuitert is te boeken als spreker voor een lezing of presentatie. Meer weten over de thema's waarover hij spreekt? Neem dan contact met ons op. Om direct een offerte aan te vragen klik hier.