Marit Bouwmeester

Marit Bouwmeester

Olympisch Kampioene Zeilen

De kracht van deze spreker
  • Motivatie
  • Doelgericht
  • Energiek
Talen:
  • Nederlands
  • Engels

Hoogtepunten

  • Viervoudig wereldkampioen 2011, 2014, 2017 en 2020
  • Zilver op de Olympische Spelen Londen 2012
  • Goud op de Olympische Spelen Rio de Janeiro 2016
  • Brons op de Olympische Spelen Tokyo 2021

Over Marit Bouwmeester

Marit Bouwmeester komt uit in de Olympische Laser Radial zeilklasse. In deze klasse behoort Marit tot de absolute wereldtop. Marit haar status in de zeilsport werd eens te meer bevestigd door op de Olympische Spelen van Londen zilver te winnen. Haar absolute hoogtepunten is haar gouden medaille in Rio de Janeiro tijdens de Olympische Spelen van 2016, als gedoodverfde favoriet maakte ze alle verwachtingen waar. In 2021 kwam Marit wederom voor goud maar moest met haar broer als coach genoegen nemen met het brons.

Ik geloof niet in talent, ik geloof in keihard werken

Waarom Marit Bouwmeester inhuren als spreker ?

Marit Bouwmeester vertelt in haar presentaties enthousiast over hoe ze als jong afhankelijk atleet naar een volwassen onafhankelijke sportvrouw is uitgegroeid. Omgaan met veranderingen, grenzen verleggen en presteren onder druk staan in haar verhaal centraal. Ze probeert mensen te inspireren en te motiveren om het hoogst haalbare uit zichzelf te halen! Daarnaast neemt ze u graag een keer mee aan boord tijdens een zeilclinic.

Impressie van deze spreker

Biografie

Marit Bouwmeester is bijna 'per ongeluk' in de zeilsport terecht gekomen. Haar grote broer (Roelof Bouwmeester) achterna, maakte ze kennis met de zeilsport. Na diverse wedstrijden werd ze gevraagd deel uit te maken van de Nationale jeugd kernploeg. Marit Bouwmeester zeilt in de zeer competitieve Olympische Laser Radial klasse. Ze boekte vanaf 2005 aansprekende resultaten op internationale (jeugd) kampioenschappen, waaronder een tweede plaats in 2006 op het jeugd WK. De Olympische Spelen in 2008 kwam voor Marit Bouwmeester te vroeg. In 2010 trekt Marit de stijgende lijn in haar carrière door en wordt ze tweede op het WK. Deze prestatie weet ze in 2011 te verbeteren door wereldkampioen te worden. Op de Olympisch Spelen van Londen doet Marit lang mee om de gouden medaille maar moet uiteindelijke genoegen nemen met een geweldige zilveren medaille. In 2014 wordt ze weer wereldkampioen. Daarna stond voor Marit alles in het teken van de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Ze stond als grote favoriet aan de start en behaalde het hoogst haalbare, Olympisch goud. In augustus 2017 bereikte Marit opnieuw een hoogtepunt in haar carrière, voor de derde keer werd zijn Wereldkampioene. In februari 2020 werd Marit voor de vierde keer wereldkampioen tijdens het WK Laser Radial in Melbourne. In 2021 tijdens de Olympische Spelen van Tokio weet Marit, na een week met veel schommelingen en geen ideale start tijdens de medalrace een bronzen medaille te bemachtigen.

Mede door het inspirerende optreden van Marit kunnen wij terugkijken op een geslaagd Sales Event 2017

Marit was op een schitterende manier in staat om de zaal mee te nemen in haar verhaal, waardoor de mensen gemotiveerd raakten om hiermee zelf verder aan de slag te gaan. - SMA

9

Boek Marit Bouwmeester nu als spreker

Heb jij interesse om Marit Bouwmeester te boeken als spreker? SportsSpeakers is al meer dan 15 jaar hét sprekersbureau van Nederland uit de sport en geeft vrijblijvend advies op maat.

Wil je op de hoogte blijven rondom alle nieuwtjes van onze sprekers? Volg ons Instagram kanaal!