Marijn de Vries

Marijn de Vries

Voormalig wielrenster en journalist

De kracht van deze spreker
  • Communicatie
  • Energiek
  • Media
Talen:
  • Nederlands

Hoogtepunten

  • Actieve wielercarrière 2009 - 2015
  • Auteur Vrouw & Fiets 2012
  • Column in Trouw 2013 - heden

Over Marijn de Vries

Journaliste en historicus Marijn de Vries begon bij wijze van experiment op haar dertigste met wielrennen. Als snel werd haar talent opgemerkt door Leontien van Moorsel. Tot en met 2015 was Marijn internationaal actief in het professionele vrouwen wielrennen. Tegenwoordig is Marijn te zien als wieler analist bij de NOS, is actief lid in het hoofdbestuur van de KNWU, schrijft ze wekelijks een column voor Trouw en heeft ze het populaire wielerboek voor beginners Vrouw&Fiets uitgebracht.

Waarom Marijn de Vries inhuren als spreker ?

Marijn is veelzijdig inzetbaar, mede dankzij haar brede achtergrond. Tijdens haar presentaties weet ze als journalist en oud topsporter goed de link te leggen tussen topsport en het bedrijfsleven. Tevens is Marijn ook inzetbaar als dagvoorzitter, waarbij zij gemakkelijk de verbanden weet te leggen tussen de verschillende onderwerpen die aan bod komen. Juist als journalist weet zij kritische vragen te stellen die uw event naar een hoger niveau tillen.

Impressie van deze spreker

Biografie

In 2008 werd Marijn de Vries dertig. Ze vond het maar niks en bedacht een experiment uit te voeren. Ze was benieuwd of het op haar leeftijd nog mogelijk was om topsportster te worden. Marijn begon met fietsen en de groep mannen met wie ze op dat moment drie keer per week fietste vond dat ze moest beginnen met koersen. Ze ging langs een sportarts, ging praten met verschillende (voormalig) wielrensters en trainde vooral verder. In 2009 begon Marijn met echte koersen en in 2010 bood Leontien van Moorsel haar een contract aan bij haar eigen UCI vrouwenploeg Leontien.nl. Na een jaar behoorde Marijn internationaal tot de wereldtop en kwam voor verschillende professionele vrouwen teams uit. In augustus 2015 gaf ze aan te stoppen waarna ze veel in de media kwam. Marijn schrijft wekelijks een column voor Trouw, zit in het hoofdbestuur van KNWU, is vaste wieler analist bij de NOS en heeft ze het met meer dan 10.000 verkochte exemplaren populaire wielerboek voor beginners Vrouw&Fiets uitgebracht.

Boek Marijn de Vries nu als spreker

Heb jij interesse om Marijn de Vries te boeken als spreker? SportsSpeakers is al meer dan 15 jaar hét sprekersbureau van Nederland uit de sport en geeft vrijblijvend advies op maat.