Margriet de Schutter

Margriet de Schutter

Voormalig shorttrackster

De kracht van deze spreker
  • Communicatie
  • Ondernemen
  • Energiek
Talen:
  • Nederlands
  • Engels

Over Margriet de Schutter

Margriet de Schutter had als shorttrackster de droom om deel te nemen aan de Olympische Spelen. Helaas zorgden onder meer verschillende blessures ervoor dat ze haar droom in Vancouver niet kon waarmaken. Margriet besloot te stoppen en zich te richten op haar maatschappelijke carrière. Ze maakte een documentaire en schreef een boek waarbij het leven van een ex-topsporter centraal staat.

Doordat ik stopte, kon ik juist doorgaan

Waarom Margriet de Schutter inhuren als spreker ?

Margriet de Schutter spreekt op een zeer persoonlijke en authentieke wijze, waarbij ze bij haar publiek de gevoelige snaar weet te raken. Aan de hand van haar persoonlijke verhaal laat ze zien hoe je door tegenslagen juist succesvol kunt zijn en het optimale uit je leven, bedrijf of organisatie kunt halen. Margriet is inzetbaar als spreker, trainer en dagvoorzitter op het gebied van sport, persoonlijke ontwikkeling, inspiratie en motivatie. Daarnaast is zij inzetbaar als gastdocent voor het voortgezet onderwijs, MBO, HBO of universiteit. In overleg met de opdrachtgever kan het thema afgestemd worden op het desbetreffende event. Voorbeelden van thema's kunnen zijn:
- Hoe omgaan met tegenslagen?
- Hoe omgaan met veranderingen?
- Hoe haal ik het beste uit mezelf / mijn bedrijf
- Hoe kan ik door kwetsbaar te zijn juist in mijn kracht staan?

Daarbij is er de mogelijkheid dat (een deel van) de openhartige documentaire 'Diepgaan voor Vancouver' vertoond wordt.

Margriet de Schutter is een geboren spreker!

Margriet weet haar verhaal op een hele enthousiaste manier over te brengen waardoor het extra gemakkelijk is om naar haar te luisteren. Het publiek heeft gedurende de hele lezing geboeid naar Margriet geluisterd, dus het kan wel worden gesteld dat Margriet een geboren spreker is.

8.4

Biografie

Van kinds af aan had Margriet de Schutter een droom: als shorttrackschaatsster meedoen aan de Olympische Winterspelen in Vancouver. De zware trainingen en de internationale wedstrijden brachten haar succes, maar ook steeds meer blessures. Door haar wilskracht kwam ze dichtbij deelname aan Vancouver, maar op het moment dat ze haar plek in het team verloor, kwam ze in een mentale crisis terecht. Zonder haar topsport wist ze niet meer wie ze werkelijk was. Ze ging op zoek naar haar ware ik, waarover ze de documentaire 'Diepgaan voor Vancouver' maakte, waarmee ze in 2012 in Milaan tijdens het grootste Internationale filmfestival op het gebied van sport een award won. In navolging van deze documentaire schreef ze het boek 'Stoppen & Doorgaan' en bouwde ze het online platform Extopsporter.nl. Margriet is nog steeds nauw betrokken bij de sport en houdt zich naast het sprekerschap en Extopsporter.nl, bezig met media-en journalistieke werkzaamheden en modellenwerk.

Lees hier meer over Margriet.

Impressie van deze spreker

Hoogtepunten

  • Vijfvoudig Nederlands kampioen relay 2001 -2010
  • Scenarioprijs tijdens het Noordelijk Film Festival 2010
  • Award tijdens Internationaal FICTS Film Festival met de documentaire Diepgaan voor Vancouver 2012

Boek Margriet de Schutter nu als spreker