Marcelien Bos- de Koning

Marcelien Bos- de Koning

Voormalig Olympisch zeilster, onderneemster en ambassadeur voor schone oceanen

De kracht van deze spreker
  • Ondernemen
  • Teamplayer
  • Motivatie
Talen:
  • Nederlands

Over Marcelien Bos- de Koning

Marcelien Bos- de Koning is één van de succesvolste zeilsters die Nederland heeft gekend. Ze werd samen met Lobke Berkhout drie keer op rij Wereldkampioen en werd in 2005 bekroond tot sportploeg van het jaar. Verder veroverden ze samen een zilveren medaille op de Olympische Spelen van 2008 in Peking. En werd geëerd als Ridder in de orde van Oranje Nassau. Sinds 2012 gebruikt ze haar ervaringen van het water mee in het kantoor. Ze pleit voor schone oceanen, plastic-vrije artikelen en beoefent het communicatie vak in de maritieme en watersector.

Be fearless in the pursuit of what sets your soul on fire

Waarom Marcelien Bos- de Koning inhuren als spreker ?

Marcelien Bos- de Koning wordt vaker ingezet als dagvoorzitter, spreker of stemmingmaker. Ze is met haar onderneming actief in de maritieme, delta en watersector. Ze spreekt over samenwerking in teamverband en opereren op piek-momenten maar combineert sportervaringen op het gebied van doorzettingsvermogen en doelen bereiken met ervaringen vanaf de werkvloer. Ze kan als geen ander uitleggen hoe een intensieve samenwerking moet verlopen en wat er mis kan gaan. Sinds de geboorte van haar kinderen is zij fervent en actief pleiter van een duurzame wereld zonder plastic en vervuilde oceanen.

Biografie

Marcelien Bos-  de Koning brak samen met Lobke Berkhout door in 2005 als zeilster in de 470 klasse. Het duo had een eigen manier van werken en geloofden in het bouwen van een community met experts. Samen met coach Jacco Koops heeft deze methode 3 wereldtitels opgeleverd en werden zij in 2015  benoemd tot sportploeg van het jaar. Tijdens de Olympische Spelen van 2008 veroverde zij op knappe wijze de zilveren medaille. In 2012 plaatste de zeilster zich in een titanen strijd opnieuw voor de Spelen als bemanning met Annemiek Bes en Renee Groeneveld. Het trio kwam in Londen echter niet verder dan de achtste plaats. Ze is geeft zichzelf een aantal jaar om opnieuw wereldkampioen te worden maar dan op maatschappelijk vlak. Als spreekster en host vergroot zij de kunst om te innoveren en kennis te delen. Bos- de Koning hekelde haar steeds meer vervuilde omgeving en pleit tegenwoordig voor schone oceanen en oplossingen voor de huidige klimaatverandering. Haar eenmanszaak is actief in de communicatie sector en brengt innovatieve studenten, start-ups, grote bedrijven en ministeries samen in de brede watersector.

Impressie van deze spreker

Hoogtepunten

  • Sportploeg van het jaar 2005
  • Driemaal Wereldkampioen 2005, 2006 en 2007
  • Zilveren medaille op de Olympische Spelen in Peking 2008

Boek Marcelien Bos- de Koning nu als spreker