Marcel Bosker

Marcel Bosker

Langebaanschaatser en medaillewinaar WK allround

De kracht van deze spreker
  • Doelgericht
  • Motivatie
  • Avontuurlijk
Talen:
  • Nederlands

Hoogtepunten

  • Nederlands kampioen allround 2018
  • Bronzen medaille WK Allround 2018
  • Bronzen medaille EK afstanden 5000 meter 2018
  • Wereldtitel en record Ploegenachtervolging in Salt Lake City 2020

Over Marcel Bosker

Marcel Bosker weet hoe het is om alles te geven voor de sport. Om zich volledig op het schaatsen te richten verhuisde Marcel op veertien jarige leeftijd van Zwitserland naar Nederland waar hij in een gastgezin kwam te wonen. Het grote publiek leerde Marcel in 2018 kennen nadat hij zijn eerste grote titel bij de Senioren wist te behalen, Nederlands Kampioen Allround. Hiermee kwalificeerde Marcel zich voor het WK Allround in het Olympisch stadion. Zijn debuut op het WK kreeg direct glans door een bronzen plak te winnen. Marcel heeft zich daarmee definitief gemeld in de top van het Internationale (allround) schaatsen. Momenteel is Marcel actief voor team Infestos.

Waarom Marcel Bosker inhuren als spreker ?

Marcel Bosker is beschikbaar voor het geven van interviews over onder andere doelen stellen, het omgaan met tegenslagen, het presteren onder druk en het verleggen van grenzen. Tevens is Marcel inzetbaar voor het geven van clinics.

Impressie van deze spreker

Biografie

Het schaatstalent in Marcel Bosker is geen toevalstreffer. De ouders van Bosker, Henriët van der Meer en Ronald Bosker, waren beiden talentvolle allround schaatsers. Nadat zijn ouders naar Zwitserland emigreerde kwamen zij niet meer uit voor Nederland en zijn zij voor Zwitserland gaan schaatsen in internationale wedstrijden. Marcel is geboren in Zwitserland waar hij op 5-jarige leeftijd tijdens wedstrijden van zijn ouders in aanraking komt met de schaatssport. Op zijn 14e verhuist hij naar Nederland om zich volledig te kunnen focussen op zijn schaatscarrière. Eenmaal in Nederland kwam hij te wonen in een gastgezien. Dit tekent de gedrevenheid en motivatie die Bosker op jongen leeftijd al had om alles te geven voor zijn sport. In 2017 eindigde Bosker op de derde plaats bij het NK Allround. Een jaar later, op 28 januari 2018, werd hij voor het eerst Nederlands kampioen allround. Hiermee plaatste hij zich voor het WK Allround 2018 in Amsterdam, waar Bosker ook zijn eerste medaille op een wereldkampioenschap behaalde. Op de EK afstanden 2018 behaalde Bosker ook zijn eerste medaille op de 5000 meter. Bosker is een sportman met een ontzettende drive waar we in de toekomst nog veel meer van zullen zien.

Boek Marcel Bosker nu als spreker

Heb jij interesse om Marcel Bosker te boeken als spreker? SportsSpeakers is al meer dan 15 jaar hét sprekersbureau van Nederland uit de sport en geeft vrijblijvend advies op maat.

Wil je op de hoogte blijven rondom alle nieuwtjes van onze sprekers? Volg ons Instagram kanaal