Marc van de Kuilen

Marc van de Kuilen

Voormalig militair en rolstoelbasketballer

De kracht van deze spreker
  • Avontuurlijk
  • Motivatie
  • Teamplayer
Talen:
  • Nederlands
  • Engels

Hoogtepunten

  • Debuut Nederlands team 2010
  • Paralympische Spelen Rio 2016
  • Boek 'Lucky Shot' 2018

Over Marc van de Kuilen

Een ingrijpend levensverhaal van militair en Paralympiër Marc van de Kuilen. In 2008 liep hij ernstig en blijvend letsel op tijdens een missie in Afghanistan. Door een zogeheten ‘friendly fire’, oftewel vuur van eigen troepen, werden Marc en twee van zijn collega’s geraakt. In tegenstelling tot zijn collega’s overleefde Marc het incident.

“Slaat ergens een deur dicht? Dan gaat er altijd ergens anders wel weer een deur open!”

Waarom Marc van de Kuilen inhuren als spreker ?

Marc van de Kuilen is inzetbaar voor het geven van inspirerende presentaties, waarin hij zijn bijzondere levensverhaal deelt. Marc spreekt over verschillende onderwerpen als omgaan met tegenslagen, zijn unieke ervaringen en kennis op het gebied van teamwork, en zijn visie op vitaliteit en geluk. Er is de mogelijkheid om aanvullend op zijn presentatie een fantastische rolstoelbasketbal clinic met Marc te organiseren, waarbij de deelnemers uit hun comfortzone worden gehaald en op een leuke manier geconfronteerd worden met bovenstaande thema’s.

Impressie van deze spreker

Biografie

Marc van de Kuilen werd geboren op 31 oktober 1987. Voordat hij in dienst trad bij Defensie speelde hij American Football op het hoogste niveau in Nederland. In 2006 ging hij op zijn eerste militair missie naar Afghanistan. Na terugkomst in Nederland kon hij al snel worden uitgezonden op zijn tweede missie ten noorden van Deh Rawod, waarin hij op 12 januari 2008 door Friendly Fire blijvend letsel opliep. Na een lange periode van revalidatie is Marc eind 2008 begonnen met rolstoelbasketbal. In 2009 startte hij een full-time trainingsprogramma op het Olympisch trainingscentrum Papendal. In 2010 maakt hij zijn debuut in het Nederlands rolstoelbasketbalteam. Tijdens het EK in 2015 kwalificeerde het Nederlands mannen rolstoelbasketbalteam zich voor het eerst in 12 jaar voor de Paralympische Spelen. In de zomer van 2016 werd Marc van de Kuilen Paralympiër door als rolstoelbasketballer deel te nemen aan de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro. Sinds 2016 is Marc werkzaam voor het bedrijf Fanbased als business coach en inspirational speaker.

Boek Marc van de Kuilen nu als spreker