Marc Lammers

Marc Lammers

Voormalig gouden hockeycoach

De kracht van deze spreker
  • Energiek
  • Innovatie
  • Leiderschap
Talen:
  • Nederlands
  • Engels

Over Marc Lammers

Marc Lammers is hét voorbeeld van een moderne coach. Met innovatieve oplossingen en een nieuwe manier van leidinggeven weet hij zijn teams te prikkelen en te verbeteren. Met als hoogtepunt Olympisch Goud met de Nederlandse hockeydames in Beijing 2008.

Marc blijft zich ontwikkelen in methodes als; NLP en systemisch werken. Bovendien is Marc als coach betrokken bij het Solar team van TU Delft. Ervaringen die hij graag deelt bij het geven van presentaties en bedrijfstrainingen, zowel live als online.

Verantwoordelijkheden krijg je niet, verantwoordelijkheden neem je!

Waarom Marc Lammers inhuren als spreker ?

Tijdens zijn presentatie spreekt Marc Lammers enthousiast en vol passie over zijn visie op coaching, innovatie, leiderschap, samenwerken en grenzen verleggen, waarbij hij voorbeelden uit de praktijk weet te vertalen naar bedrijfssituaties. Marc Lammers staat bekend om zijn pakkende uitspraken als 'winnaars hebben een plan’, ‘Yes, een crisis’, 'flow, van goed naar goud', 'zonder innovaties word je nooit kampioen', 'van feedback naar feedforward' ‘Van Vinken naar Vonken’ en 'van een acht een tien maken'.

Marc zijn presentatie was ontzettend inspirerend!

Marc Lammers is één van de meest inspirerende sprekers in het vak. Met sterke verhalen en emotionele momenten weet hij het publiek te boeien, van begin tot eind!

9

Biografie

Voordat Marc Lammers hockeycoach werd heeft hij zelf niet onverdienstelijk gehockeyd. Met zijn club Den Bosch wist hij zowel de Nederlandse als de Europese titel te pakken. Daarnaast kwam Marc Lammers vijf keer uit voor het Nederlands team. Al voor Marc Lammers stopte met hockeyen was hij actief als coach. Kort was hij speler/coach in Italië, daarna gaf hij leiding aan het nationale damesteam van Spanje. Na de Olympische Spelen van Sydney in 2000 maakte hij de overstap naar Nederland, waar hij een indrukwekkende staat van dienst op bouwde. In 2008 werd hij beloond voor al zijn inspanningen. Hij haalde het hoogst haalbare, een Gouden medaille op de Olympische Spelen in Peking! Marc wordt in september 2012 aangesteld als bondscoach van de Belgische hockeymannen waar hij tot 2014 de coach is.

Innovatieve coach

Marc Lammers is het voorbeeld van een moderne, innovatieve coach. De sinterklaasstick, lammeren, de hartslag BH en de strafcornerbril zijn enkele van zijn baanbrekende ideeën die binnen de hockeysport tot grote veranderingen hebben geleid. Ook op het gebied van coaching en leiderschap zit Marc Lammers niet stil. Innovatie staat hierbij centraal. Niet veranderen is stilstaan. Het team of de organisatie die zich het best weet te ontwikkelen zal de concurrentie verslaan! Door kansen te zien in plaats van bedreigingen en flexibel om te gaan en in te spelen op de veranderende omgeving kan veel winst geboekt worden. Op dit moment is Marc coach van het Solar Team van TU Delft waar hij de studenten helpt bij hun voorbereidingen richting de Bridgestone World Solar Challenge.

Impressie van deze spreker

Hoogtepunten

  • Als hockeyer Nederlands en Europees Kampioen met Den Bosch 1995 - 1998
  • Olympisch Goud met Nederlandse hockeydames 2008
  • Bondscoach Belgische hockeymannen 2012 - 2014

Boek Marc Lammers nu als spreker

Heb jij interesse om Marc Lammers te boeken als spreker? SportsSpeakers is al meer dan 15 jaar hét sprekersbureau van Nederland uit de sport en geeft vrijblijvend advies op maat.