Marc de Hond

Marc de Hond

Cabaretier en voormalig rolstoelbasketballer

De kracht van deze spreker
  • Humor
  • Motivatie
  • Doelgericht
Talen:
  • Nederlands
  • Engels

Over Marc de Hond

Het was jarenlang Marc’s grootste droom om ooit in Oranje te spelen. Als klein voetbalkeepertje fantaseerde hij al van zijn debuut als international. Zijn droom kwam uit; maar op een andere manier dan hij zich had voorgesteld. In 2002, op 25-jarige leeftijd maakte een dwarslaesie abrupt een eind aan zijn voetbalambities. Vijf jaar later wordt hij alsnog geselecteerd voor zijn eerste interland in het Nederlands Rolstoelbasketbalteam. Vier jaar leeft hij als fulltime sporter en reist hij met deze ploeg de wereld over, met als nieuwe droom plaatsing voor de Paralympische Spelen in Londen. Tegenwoordig staat Marc met zijn eigen theatershow ‘Scherven Brengen Geluk’ in het theater. In deze voorstelling vertelt Marc over hoe het grootste drama in zijn leven hem uiteindelijk ook veel moois opleverde.

Wie bang is, krijgt ook klappen

Waarom Marc de Hond inhuren als spreker?

Marc de Hond is als schrijver, ondernemer, regisseur, presentator, rolstoelbasketballer en theatermaker breed inzetbaar. Hij is inzetbaar voor dagvoorzitterschappen en op maat gemaakte presentaties waarbij hij een link kan maken naar thema's als acceptatie, omgaan met tegenslagen en samenwerken.

Biografie

Diepe dalen en hoge pieken, Marc de Hond heeft ze allemaal meegemaakt. Een ondernemer in hart en nieren die op zijn achttiende zijn studie economie opgeeft en succesvolle internetbedrijven start. Dit blijkt nog maar het begin van zijn succes. Marc komt in aanraking met de radio en wordt door 3FM ingelijfd als dj. In december 2002 wordt er een tumor ontdekt in zijn ruggenmerg. De tumor wordt verwijderd, maar een medische fout leidt uiteindelijk tot een gedeeltelijke dwarslaesie. Op dat moment stortte zijn leven in. Marc vond de kracht om terug te vechten. 'Jezelf aanpassen aan nieuwe omstandigheden en kijken naar wat mogelijk is, en niet naar wat er niet meer kan.' Sinds 2007 speelt Marc rolstoelbasketbal bij Apollo Amsterdam, waarmee hij uitkomt in de landelijke Eredivisie. Na drie jaar werd hij door voor het eerste geselecteerd voor het Nederlands rolstoelbasketbalteam. Marc richt zich volledig op zijn fulltime sportcarrière en vliegt vier jaar de wereld over voor wedstrijden. In 2012 neemt hij afscheid van het Nederlands team om meer tijd te besteden aan zijn maatschappelijke carrière. Op dit moment staat hij met zijn eigen soloshow theatertournee op de planken. Marc de Hond is een echte doorzetter en kan op een humoristische manier het publiek inspireren.

Impressie van deze spreker

Boek Marc de Hond nu als spreker

Heb jij interesse om Marc de Hond te boeken als spreker? SportsSpeakers is al meer dan 10 jaar hét sprekersbureau van Nederland uit de sport en geeft vrijblijvend advies op maat.