Manon Flier

Volleybalster

Manon Flier
De kracht van deze spreker
  • Motivatie
  • Teamplayer
  • Doelgericht
Talen:
  • Nederlands

Over Manon Flier

Manon Flier is één van Nederlands beste aanvalsters in het volleybal en is al een geruime tijd een van de sleutelfiguren van de Nederlands ploeg. Ze is samen met voormalig volleyballer Reinder Nummerdor met wie zij samen een kind heeft.

Met een toenemend zelfvertrouwen groeit ook de ambitie

Waarom Manon Flier inhuren als spreker?

Manon Flier is een enthousiaste, spontane en vrolijke verschijning die zowel binnen als buiten het veld een positieve, maar serieuze en professionele uitstraling heeft. Ze is inzetbaar voor duopresentaties, volleybalclinics en reclamecampagnes.

Biografie

Manon Flier is een van de belangrijkste speelsters van het Nederlands dames volleybal team. Ondanks haar jonge leeftijd is ze uitgegroeid tot een vaste kracht voor het Nederlands team. Ze heeft in haar carrière inmiddels al vele interlands achter haar naam staan. Bondscoach Avital Selinger heeft het volle vertrouwen in haar en gezien de resultaten die zijn geboekt de afgelopen periode, is dat niet onterecht. Na een korte periode bij de Italiaanse topclub Novara is Manon Flier teruggekeerd naar de Nederlandse competitie. Na een jaar in Italië gespeeld te hebben heeft bondscoach Selinger gevraagd of ze deel uit wilt maken van het Oranje-plan, bij volleybalclub Martinus. Dit houdt in dat zoveel mogelijk speelsters van het nationale team bij dezelfde club in actie komen, om zo vast met elkaar te kunnen trainen en spelen om uiteindelijk de kwaliteit van het nationale team te verbeteren. Hieruit blijkt dat Flier het vaderlandsbelang hoog heeft zitten en het Nederlands Team bij haar op de eerste plaats komt. De Olympische missie mislukte, waarna de speelsters van het team allen een eigen pad kozen. Helaas kon Manon ook niet meer naar de Olympische Spelen van Rio de Janeiro omdat zij op dat bevallen was. Op dit moment speelt Manon voor het Azerbeidzjaanse Azerrail Baku. Daarna ging Manon aan de slag als beachvolleybalster. Nadat ze in 2017 op het WK niet de laatste zestien haalde besloot ze te stoppen en zich te focussen op haar gezin.

Impressie van deze spreker

Hoogtepunten

  • Meervoudig landskampioen met Martinus 2006, 2007 en 2007
  • 430 interlands
  • European Championships "Most Valuable Player" 2009

Boek Manon Flier nu als spreker