Maarten Moen

Maarten Moen

Sportarts, teamarts en medische staf NOC*NSF

De kracht van deze spreker
  • Levendig
  • Brede kennis van verschillende medische disciplines
  • Goed oog op de praktijk
Talen:
  • Nederlands
  • Engels

Hoogtepunten

  • Arts van laatste trainingskamp voor start van Olympische Spelen 2018
  • Medische reizen naar landen waar grote sporttoernooien plaatsvinden 2015
  • Voorsorteren op naderde Olympische Spelen te Tokyo 2020 Heden

Over Maarten Moen

Acht jaar geleden werd Maarten Moen bij NOC*NSF aangesteld met als specifieke taak: innovatie van de medische structuur en van het medisch handelen in de Olympische topsport. Het resultaat, na jaren investeren, is dat de medische topsportzorg hoogstaand is en goed georganiseerd. En daarnaast is er de laatste jaren een tendens ingezet dat artsen zich niet alleen richten op het beter maken van topsporters, maar ook meedenken met prestatieverbetering. Uiteraard zonder doping.

Bij NOC*NSF aangesteld als verbeterarts. Alleen beter maken is niet meer genoeg

Waarom Maarten Moen inhuren als spreker ?

Maarten kan levendig vertellen over de omvorming van het statisch uitvoeren van het vak als arts in de topsport naar een topsportarts pur sang met een proactieve houding. Daarnaast vertelt hij graag over het praktische werk tijdens toernooien in alle uithoeken van de aarde en over de leidinggevende rol die hij daarbij als chefarts had. Denk hierbij aan Olympische jeugdtoernooien, de European Games, Paralympische toernooien en de voorbereiding op de naderde Olympische Spelen in Tokio, waar hij ook actief zal zijn.

Impressie van deze spreker

Biografie

Zijn geneeskundestudie deed Maarten in Amsterdam, die hij afwisselde met vele uren op de tennisbaan doorbrengen als tennisleraar. Hij werkte hierbij met diverse toptalenten uit Nederland en op de fameuze tennisacademy van Nick Bollettieri. Na de specialisatie tot sportarts promoveerde Maarten op onderbeen klachten, waarbij de studies werden gedaan met sporters en militairen. Hij deed intussen steeds meer teambegeleiding bij de KNVB en werkte hier een aantal jaar. Daarna was hij teamarts van de Nederlandse squashers, het Nederlands freestyle skiteam, het Nederlands vrouwen basketbalteam, de Nederlandse volleybalvrouwen, de Paralympische baanwielrenners en zwemmers, de Olympische ruiters, boksers, honkballers en het Olympische mannen waterpoloteam.

De zorg voor deze teams combineerde hij werken in de Bergman Kliniek te Naarden, waar hij als sport- en bewegingsarts niet-sporters, recreatieve sporters en topsporters analyseert en van advies voorziet over hun klachten en blessures. Sinds 2011 werkt hij bij NOC*NSF en zit daar in de medische staf en is lid van het High Performance Team onder leiding van Maurits Hendriks, technisch directeur. Ieder jaar is Maarten ook te vinden bij het ABN AMRO tennistoernooi te Rotterdam, waar hij toernooiarts is voor de beste spelers van de wereld.

Boek Maarten Moen nu als spreker

Heb jij interesse om Maarten Moen te boeken als spreker? SportsSpeakers is al meer dan 15 jaar hét sprekersbureau van Nederland uit de sport en geeft vrijblijvend advies op maat.