Luc Nilis

Luc Nilis

Voormalig profvoetballer en huidig spitsentrainer bij PSV

De kracht van deze spreker
  • Teamplayer
  • Leiderschap
  • Talent ontwikkeling
Talen:
  • Nederlands
  • Engels

Hoogtepunten

  • Kampioen met RSC Anderlecht 1987, 1991, 1993 en 1994
  • Kampioen met PSV 1997 en 2000
  • Gouden Schoen 1995

Over Luc Nilis

Luc Nilis speelde als profvoetballer voor grote clubs als RSC Anderlecht, PSV en Aston Villa. Hij staat bekend als een voetballer met een fluwelen traptechniek. Daarbij heeft Luc Nilis 56 keer het shirt van het Belgische nationale elftal gedragen en daar 10 doelpunten voor gemaakt. Zijn hoogtepunten beleefde hij bij en met PSV, met het winnen van titels en de Gouden Schoen. In 2000 kwam er abrupt een einde aan zijn carrière vanwege een ernstige enkelblessure.

Waarom Luc Nilis inhuren als spreker ?

Luc Nilis inspireert zijn publiek met behulp van de schrijver van zijn autobiografie, Thijs Slegers. Dit gebeurd door middel van presentaties op basis van een interview met Thijs. Luisteraars worden meegenomen op een historische reis door het wonderlijke leven van een uniek talent. Een trip langs hoogte- en dieptepunten, gevormd rondom 599 wedstrijden en 334 doelpunten. Omgaan met tegenslagen, succes, aandacht, leiderschap in en buiten het veld, teambelang en de ontwikkeling van een nieuwe generatie, het komt allemaal langs in de vorm van hilarische, treurige en ontroerende anekdotes. Door zijn jarenlange ervaring als voetballer weet hij als geen ander de link te leggen naar deze thematiek. Tevens is Luc Nilis inzetbaar voor interactieve voetbalworkshops.

Impressie van deze spreker

Biografie

Luc Nilis begon zijn carrière in de jaren ‘80 en kwam door zijn talent al snel op de radar van de Belgische topclub RSC Anderlecht. In 224 wedstrijden voor Anderlecht scoorde hij maar liefst 127 keer. Dit leverde hem, na vier landskampioenschappen en drie veroverde bekers bij Anderlecht, een toptransfer op naar het PSV van Aad De Mos. In Eindhoven groeide Nilis uit tot een rasechte topschutter en publiekslieveling. Hij werd zelfs verkozen tot de beste speler van de competitie voor Ronald de Boer en Marc Overmars. Hierdoor mocht hij in 1995 de Gouden Schoen in ontvangst nemen. Bij PSV zou hij uiteindelijk twee keer de titel en één keer de beker winnen. Na 6 succesvolle jaren in Eindhoven verkaste Nilis naar Aston Villa in het jaar 2000. Hier liep hij jammer genoeg al snel een beenbreuk op wat het einde van zijn voetbalcarrière betekende. Van 1988 tot 2000 kwam hij ook uit voor de Belgische nationale ploeg en scoorde 10 doelpunten op 56 interlands. Na enkele moeilijke jaren, Luc Nilis had een zware gokverslaving, keerde hij in 2014 terug naar de club van zijn hart. PSV stelde hem als spitsentrainer aan en hij hield er zich intensief bezig met de begeleiding van grote talenten zoals Jürgen Locadia en Steven Bergwijn. In 2016 verscheen zijn biografie ‘De Waarheid - Luc Nilis Spreekt’, geschreven door Thijs Slegers, waarin zijn carrière en leven buiten het voetbal uitvoerig beschreven worden.

Boek Luc Nilis nu als spreker

Heb jij interesse om Luc Nilis te boeken als spreker? SportsSpeakers is al meer dan 15 jaar hét sprekersbureau van Nederland uit de sport en geeft vrijblijvend advies op maat.