Lobke Berkhout

Lobke Berkhout

Voormalig Wereldkampioene zeilen

De kracht van deze spreker
  • Avontuurlijk
  • Motivatie
  • Teamplayer
Talen:
  • Nederlands

Over Lobke Berkhout

Lobke Berkhout wordt de zeilkoningin van Nederland genoemd. Met vijf Wereldtitels, Olympisch zilver en brons heeft Lobke geschiedenis geschreven in haar klasse.

Een pessimist klaagt over wind, een optimist verwacht dat deze wind waait, een realist stelt zijn zeilen bij!

Waarom Lobke Berkhout inhuren als spreker ?

De ervaringen die Lobke Berkhout in haar sportcarrière heeft opgedaan deelt ze graag in een levendige presentatie vol foto's en video. Ze spreekt enthousiast en gepassioneerd over haar succesvolle carrière, vol van parallellen met het bedrijfsleven. Onderwerpen als het omgaan met tegenslagen, innovaties, focussen en succesvol samenwerken komen uitgebreid aan bod in haar presentatie. Lobke is inzetbaar voor clinics, hospitality, interviews en campagnes.

Biografie

Lobke Berkhout haar Olympische droom begint al op 8 jarige leeftijd. Opgroeiend in een watersportfamilie, was de keuze vrij makkelijk. In de zeilsport zou Lobke haar Olympische droom werkelijkheid laten worden. Door tegenvallende resultaten mistten zij en Marcelien de Koning in 2004 net aan de Olympische Spelen, maar daarna ging 'het roer om'. In 2005 werden Lobke Berkhout en Marcelien de Koning voor het eerst wereldkampioen in de Olympische 470 klasse. Voor deze prestatie werden ze verkozen tot Sportploeg van het Jaar. In de twee daaropvolgende WK's wisten Lobke en Marcelien hun titel te prolongeren. In 2008, tijdens de Olympische Spelen in Beijing behaalden het team na een zeer spannende race een zilveren medaille. Na de Spelen van Beijing besloot het duo uit elkaar te gaan. Nieuwe doelen en uitdagingen werden gezocht. Op zoek naar nieuw succes vormt Lobke Berkhout samen met Lisa Westerhof een nieuw duo in de 470 klasse. Dit resulteert in twee wereldtitels, 2009 en 2010. Hiermee treedt Lobke de geschiedenisboeken in als de meest succesvolle zeilster van de wereld in de 470 klasse. Op de Olympische Spelen van London 2012 behaalt Lobke samen met Lisa een bronzen medaille waarna ze besluit haar imposante topsport carrière te beëindigen. Eind 2018 maakt ze bekend dat ze na zes jaar een comeback maakt in de olympische 470-klasse. Samen met stuurvrouw Afrodite Zegers heeft ze als doel de Olympische Spelen van 2020.

Impressie van deze spreker

Hoogtepunten

  • Meest succesvolle 470-zeilster ooit in de WK historie heden
  • Wereldkampioen 470 klasse 2005, 2006, 2007, 2009 en 2010
  • Zilver en Brons op de Olympische Spelen Beijing en Londen 2008 en 2012

Boek Lobke Berkhout nu als spreker

Heb jij interesse om Lobke Berkhout te boeken als spreker? SportsSpeakers is al meer dan 10 jaar hét sprekersbureau van Nederland uit de sport en geeft vrijblijvend advies op maat.

Wil je op de hoogte blijven rondom alle nieuwtjes van onze sprekers? Volg ons Instagram kanaal!