Lieke Wevers

Lieke Wevers

Olympisch turnster

De kracht van deze spreker
  • Motivatie
  • Talent ontwikkeling
  • Doelgericht
Talen:
  • Nederlands

Hoogtepunten

  • Brons op individuele meerkamp en vloer Europese Spelen 2015
  • Goud op onderdeel balk Europese Spelen 2015
  • Deelname Olympische Spelen Rio de Janeiro 2016

Over Lieke Wevers

Lieke Wevers vond dan wel later haar doorbraak in de turnsport dan tweelingzus Sanne, het rijtje prestaties doet zeker niet onder! Na het overwinnen van twee jaar blessureleed knokte Lieke zich terug in de hoogste regionen. Een succesvol 2015 was het startschot voor deelname aan de Olympische Spelen in Rio in 2016.

Waarom Lieke Wevers inhuren als spreker ?

De topsport kent naast vele lichtpunten ook donkere zijden. Lieke Wevers kent ze beiden. Een reeks hardnekkige blessures en het gedwongen vertrek bij haar jeugdclub Bosan TON, maakten Lieke tot de mentaal sterke topsportster die zij nu is. In presentaties op basis van interview vertelt zij over omgaan met tegenslagen, doelen stellen en het verleggen van grenzen.

Impressie van deze spreker

Biografie

Terwijl hun ouders het talententeam trainden, renden de tweeling Lieke en Sanne Wevers als kleine meisjes vrolijk rond op gymnastiekvereniging Quick in Oldenzaal. Hier pakten zij langzaamaan de beginselen van het turnen op tot zij zelf tot de grootste talenten van Nederland behoorden. Een internationale doorbraak liet voor Lieke lang op zich wachten als gevolg van een reeks blessures. Na het scheuren van haar kruisband in 2009 volgde tijdens het WK in 2010 ook nog een schouderblessure, waarna Lieke operatief geholpen moest worden. Tot overmaat van ramp raakte haar vader en trainer Vincent Wevers in conflict met het clubbestuur van Bosan TON, de jeugdclub van het gezin Wevers. Dit leidde in 2014 tot een gedwongen vertrek, waarbij de trainer zijn dochters meenam naar Topsport Noord in Herenveen. In het moderne sportcentrum knokte Lieke zich keihard terug met als resultaat een gouden en twee bronzen medailles op de Europese Spelen 2015. Ook kwalificeerde Lieke zich zowel in teamverband als individueel voor de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro. Hier behaalde zij met het Nederlands team de zevende plaats, terwijl ze zelf in de finale van individuele meerkamp eindigde op een 20e plaats. Na de Spelen is Lieke vol enthousiasme en overgave doorgegaan. Dit heeft zowel fysiek als mentaal zijn tol geëist. Het vizier van Lieke is de komende tijd dan ook gericht op de Spelen van Tokio in 2020. Alle aandacht zal zich de komende tijd richten op herstel zodat ze uiteindelijk weer fit en fris kan aansluiten op het hoogste niveau.

Boek Lieke Wevers nu als spreker

Heb jij interesse om Lieke Wevers te boeken als spreker? SportsSpeakers is al meer dan 15 jaar hét sprekersbureau van Nederland uit de sport en geeft vrijblijvend advies op maat.

Wil je op de hoogte blijven rondom alle nieuwtjes van onze sprekers? Volg ons Instagram kanaal!