Leoni Blokhuis

Leoni Blokhuis

Spelersmakelaar in het vrouwenvoetbal

De kracht van deze spreker
  • Ondernemen
  • Samenwerken
  • Zakelijk
Talen:
  • Nederlands

Over Leoni Blokhuis

Leoni Blokhuis was de eerste ondernemer in het Nederlandse vrouwenvoetbal. In 2013 begeleidde zij de eerst betaalde transfer in de geschiedenis van het vrouwenvoetbal. Ze transfereerde Sherida Spitse (captain van de OranjeLeeuwinnen) van FC Twente naar het Noorse LSK. Makkelijk was dat ondernemen nooit, want het vrouwenvoetbal is geheel anders dan het mannenvoetbal en in het vrouwenvoetbal was alles nieuw. Ze moest pionieren en groeide de afgelopen vijf jaar mee met de snelst groeiende sport. Inmiddels is er een wereld voor het EK en een wereld na het EK.

Ik wilde geen ondernemer worden, maar ik wilde mijn droom waarmaken: werken in de voetballerij

Waarom Leoni Blokhuis inhuren als spreker ?

Leoni staat in Nederland bekend als de expert in het vrouwenvoetbal. Zij kan ingehuurd worden als spreker voor diverse thema’s: over het vrouwenvoetbal in binnen- en buitenland, over het vak als spelersmakelaar  en het samenwerken met vele profvoetbalsters en over ondernemerschap in de sport.

“Een puur en eerlijk verhaal over ondernemen vanuit het hart”

Leoni heeft een bevlogen verhaal waarbij ze constant de interactie met het publiek zoekt. Dat was echt leuk om te zien. Ze is een inspirerende persoonlijkheid. Ik denk dat dat ze zo goed overkomt omdat ze heel dicht bij zichzelf blijft - als in een oprechte persoonlijkheid - en doet waar zij in gelooft.

Biografie

Leoni Blokhuis groeide op als jong zusje van twee broers met wie ze wekelijks mee naar het voetbal ging. Zelf voetballen zat er voor haar als meisje niet in, maar haar droom om ooit iets in het voetbal te gaan doen werd daar wel geboren. Het bleek een illusie om in de voetbalwereld ervaring op te doen of stage te kunnen lopen. In 2012 werd FlowSports daarom opgericht en begeleidde Leoni topsporters uit verschillende disciplines. In 2013 kwam de eerst betaalde transfer in het vrouwenvoetbal op haar naam en ontdekte ze dat haar passie echt in het vrouwenvoetbal ligt. Ze ging verder met alleen voetbal om uiteindelijk alleen nog maar in het vrouwenvoetbal actief te zijn. Dat het vrouwenvoetbal geheel anders is dan het mannenvoetbal ondervond zij dagelijks. In 2015 reisde ze met Voetbal International af naar het WK in Canada, waar slechts een handjevol journalisten aanwezig was en de Oranjekoorts in Nederland geen vat kreeg. Opgeven is voor het vrouwenvoetbal en voor Leoni nooit een optie geweest. De voetbalsters en Leoni bleven hand in hand hun passie en dromen achterna gaan. In 2016 won Leoni de titel ‘Freelancer of the Year’ als spelersmakelaar van 20 profvoetbalsters, waarvan zo’n 15 internationals. In de zomer van 2017 zorgde het EK voor een enorme boost voor het vrouwenvoetbal, als ook voor Leoni en FlowSports. Jarenlang keihard werken, obstakels overwinnen en doorzetten kregen eindelijk waardering en respect van het Nederlandse publiek.

Impressie van deze spreker

Hoogtepunten

  • Oprichtster 'FlowSports' 2012
  • Eerst betaalde transfer Nederlands vrouwenvoetbal 2013
  • Titel ‘Freelancer of the Year’ als spelersmakelaar 2016

Boek Leoni Blokhuis nu als spreker

Heb jij interesse om Leoni Blokhuis te boeken als spreker? SportsSpeakers is al meer dan 15 jaar hét sprekersbureau van Nederland uit de sport en geeft vrijblijvend advies op maat.